Index Vakbarát Hírportál

Kampányígéret deluxe: Megfilmesítené a Bibliát az MTV

2008.01.15. 13:29

Filmfesztivált rendez a Magyar Televízió állítólag a Biblia évéhez kapcsolódóan, ráadásul bibliai vetélkedősorozatot is indul ősszel; sőt a későbbiekben még játékfilm is készülhet a Biblia történeteiből - mondta legalábbis Rudi Zoltán, a köztévé elnöke a Magyarországi Református Egyház zsinati székházában, miután bejelentette, hogy a Biblia évének fő médiatámogatója az MTV lesz.

Tehát Rudi Zoltán is elindította buksisimogató kampánykörútját, amin szélben lengedező MTV-s zászlók árnyékában kezet fog, összeölelkezi és megígér. Csak nyerjünk, aztán lesz majd itt minden, még a Bibliát is megfilmesítjük, Stohl András lehetne Keresztelő Szent János, ha elengedi az RTL, Eperjes Karcsi meg megkapja Mózes szerepét. Majd Etyeken felépítjük az egész Vörös-tengert, ketté is fog nyílni, de tényleg, vagy ha nem, hát legalább felgyújtunk pár csipkebokrot.

Hogy miért tűnnek üres ígérgetésnek, kampánykamunak az MTV Bibliával kapcsolatos nagyszabású tervei? Mert Rudi Zoltán ezután rögtön megígérte, hogy addig is sokat foglalkoznak majd a Bibliával a már meglévő hírműsorokban, a Híradóban, Az Estében, a Szempontban és a Szólás szabadságában is, vagyis a közeljövőben az egészet letudják pár riportműsorral, utána pedig már úgyis szavazott a történelmi egyházak által delegált tag a kuratóriumban, vagyis nem is olyan fontos az egész. Meg majd talán jövőre. Meg a költségvetési támogatás szűkössége.

Lehet, hogy rosszindulatúak vagyunk, és az MTV-ben ezután mindenki a Bibliát lapozgatja majd a reggeli kefir mellé a büfében, és az esti Híradóban Pálffy István egy-egy magvas idézettel búcsúzik majd („Bortól és részegítő italtól szakassza el magát; boreczetet és részegítő italból való eczetet ne igyék”, Mózes, 4, 6.3), de hát a Ki mit tudod is beharangozták, azután egy üres honlapon kívül nem lett az egészből semmi. (A www.kimittud2007.hu honlapot posztunk megjelenése után törölték, az url-t pedig átírányították a Modern Képmesék honlapjára). És azért egy tehetségkutató műsor mégis olcsóbb, mint a Biblia színes-szélesvásznú verziója lovakkal, harci szekerekkel, meg Salamon király palotájával.



Rovatok