Index Vakbarát Hírportál

Bréking! A tévékuratórium nem titkolózik tovább

2008.01.16. 18:10

Őrület, mi van ma itt! (Stohl Buci)

Csak kapkodjuk a fejünket. Írtunk tegnap arról, hogy az MTV kuratóriumából nehezebb közérdekű adatokat kiszedni, mint egy alaposan megkínzott aranyhalból, erre tessék. Bejelentkezett blogunkra a kuratóriumi elnökség mai üléséről Szabó László kurátor élőben, és azt jelentette, hogy a közel egyhangú határozatot fogadtak el arról, hogy 2008. február 1-től a közalapítvány elnöksége minden napirendi előterjesztését, határozatait és jegyzőkönyveit közzé teszi a honlapján. Arról is beszéltek, hogy meg fogják kezdeni visszamenőleg is a dokumentációk digitális feldolgozását és közzétételét.(Köszönjük, László, vissza a stúdióba!)

Szóval, elismerés a kuratórium elnökségének, bár ki tudja, eddig miért voltak titkosak a közérdekű adatok. Mindenesetre a jelek szerint a most folyó tévéelnöki pályázat, amelyen a mi jelöltünk, Hammer Ferenc is indul, nagyobb nyilvánosságot kap majd, mint eddig bármikor.

Tényleg csak halkan: a múlt héten még arról is volt szó, hogy a Magyar Televízió Zrt. is betekintést enged a működésébe. Ekkor fel is kérték Rudi Zoltán tévéelnököt, hogy „biztosítsa a közpénzek felhasználásának és a közfeladatok ellátásának társadalmi kontrollját a gazdálkodásra, a szerződésekre, a szakmai feladatellátásra” és azok betartására vonatkozóan, a gazdálkodási működési adatok teljes körének nyilvánossá tételével. Na erről semmit sem hallottunk most, az MTV Zrt. - nem kifejezetten a fair play szellemében - csak február 29-ére, azaz az elnökválasztás utánra ígéri a közérdekű adatok nyilvánosságra hozatalát.

(A tvostrom.blog.hu felbuzdulva a kuratórium példátlan bátorságán, és kapva az alkalmon, hogy egy kurátor előbb bocsánatot kért a titkolózásért, majd bejelentkezett élőben az ülésről (mindez az előző post kommentjei között olvasható), maga is élen jár a nyilvánosság megteremtésében. Higyjék el, sehol máshol nem olvashattak még online tudósítást tévékuratóriumi ülésről. Majdnem itt sem, de aztán áttörtük a hallgatás falát, olvassák el a kommenteket.)

 

 

 

 



Rovatok