Index Vakbarát Hírportál

Brains-lemezbemutató, fergeteges vendégekkel

2008.05.20. 15:22

Két évvel a Humanual után ismét az A38 hajón mutatja be legújabb albumát a szentendrei Brains, melyet túlfűtött koncertközepi állapotban még a Dunakanyar legjobb drumandbass-együttesének címkéjével is szokás ellátni. Az új anyag címe Top Shotta, a buli pedig május 23-án lesz, pénteken.

Az 1994-ben alakult öttagú csapat mindenestre ügyesen, energikusan és szórakoztatóan keveri a tört táncritmusokat a rockkal, a dubbal, helyenként pedig egyéb Jamaika-ihlette zenékkel, az évek során pedig masszív rajongótábora épült ki. Van benne raggázás is, sőt, ezúttal egy brit MC lesz a csapat vendége, őt úgy hívják, hogy Top Cat. Rajta kívül színpadra lép még, szintén vendégként, Harcsa Veronika, valamint KRSA a múlt héten születésnapozó PASO-ból, de ott lesz az Irie Maffia, MC Zeek és Cadik is.

Szintén ismerős lehet továbbá a másik külföldi vendég, a hattagú beatbox-csapat, a jelenleg talán legvilághíresebb osztrák együttes, a Bauchklang. Ők hatan nem először lépnek fel Magyarországon, sőt, Budapesten is voltak már, és a fent említett műfajokat mind játszák, amihez még hiphopot, dzsesszt, sanzont, világzenét és technót kevernek, mindezt pedig a hangjukkal teszik, ami egyszerre lebilincselő és mulatságos. Jellemző, hogy rock-, illetve dzsesszfesztiválra egyaránt szívesen hívják meg őket. A belépő elővételben 3000 forintba, aznap a helyszínen pedig 3500 forintba kerül.



Rovatok