Index Vakbarát Hírportál

Annyira nagy lett minden - interjú Axwellel

2013.07.14. 14:26 Módosítva: 2013.07.15. 11:14
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Július 11-től - négy napon át - hetedszerre is Zamárdi szabadstrandja ad otthont a Balaton Sound fesztiválnak. Bár a fesztivál még egész újnak számít a Sziget Szervezőiroda repertoárjában, de kétségtelen, hogy méltó követője idősebb - Volt, Sziget, Félsziget - testvéreinek, sőt már élete első évében fergeteges sikert aratott, nem hagyva kétséget egyetlen igazi bulira éhes hazai vagy külföldi látogatónak, hogy nyáron erre a néhány napra Zamárdiban a helye! A nagy nevek közül fellép a fesztiválon Calvin Harris, Armin Van Buuren, a Prodigy, a Wu-Tang Clan, vagy például a Justice. Jön a világ egyik legkeresettebb DJ-producere, Avicii, itt lesz Afrojack, az ikonikus holland DJ, Fedde Le Grand és sokan mások. Európa legjobb közepes méretű fesztiválja iránt még az eddiginél is nagyobb az érdeklődés - állítják a szervezők. A Zamárdi szabadstrandján megrendezett esemény először nyitja meg kapuit a vízi közlekedés előtt, ennek köszönhetően mindenki átélheti az amerikai yachtokon rendezett partik hangulatát vadonatúj kiadásban, a Balatonon. A vízparton csaknem kézilabda-pálya nagyságú stég-komplexum várja napközben azokat, akik partihangulatban szeretnének napfürdőzni. A vitorlással érkezőket nonstop vízi személyszállítással és vízparti bejárattal támogatja a rendezvény, így a saját hajóval érkezők a nap bármely szakában bejuthatnak a rendezvény területére. Jegyárak: Balaton Sound Napijegy: 15 000 Ft VIP napijegy: 30 000 Ft Balaton Sound Bérlet - elfogyott!
Tovább »
 
Szombat este, vagy sokkal inkább vasárnap hajnalban, a skandináv klubhouse egyik ikonja, Axwell töltötte meg a Party Arénát. A buli előtt sikerült őt elcsípnünk egy interjúra, amit a beszélgetés első másodperceiben bekövetkezett áramszünet sem tudott megakadályozni.

Mikor kezdtél zenével foglalkozni?

Úgy 13 éves korom környékén kezdtem felfedezni ezt a világot, és eleinte csak szimpla hobbinak indult az egész.

A fesztiválokat vagy a klubfellépéseket szereted jobban?

Mivel az az igazi, ha egy buli és a közönség minél nagyobb, azt mondanám, hogy mostanában a fesztiválokat.

Pályafutásod során a DJ Mag többször is beválasztott a világ legjobb dj-i közé. Mit jelent számodra ez az elismerés?

Mindenképpen ismertebbé tesz, de ez csak egy lista, a legfontosabb dolog számomra az, ha az emberek személyesen is eljönnek a bulijaimra, és láthatom őket.

Szerinted a lista közönségszavazásos rendszere jó visszacsatolás a rajongók részéről?

Bizonyos mértékig igen, biztos vagyok benne, hogy valamilyen szinten a valóságot tükrözi vissza.

Önálló megjelenéseid, remixeid és kollaborációid listája is nagyon gazdag, a három terület közül melyikben érzed magad otthon leginkább?

Amikor az ember a zenével foglalkozik, nagyon fontos, hogy sok mindent csináljon egyszerre, ezért készítek remixeket, közös produkciókat, és saját anyagokat egyaránt. Ezen kívül sokat foglalkozom a kiadómmal, embereket szerződtetek le, de a menedzselési munkákat szintén imádom csinálni. Így sokkal érdekesebb az egész, mintha csak egyvalamire koncentrálnál.

Gondolod, hogy a house mostanra elérte a csúcspontját? Van még ennél is feljebb?

Azt hiszem, igen, elérte, mivel nem könnyű kitalálni, hogy innen merre is vezet a következő lépés. Annyira nagy lett minden, nehezen tudom elképzelni, hogyan lehetne még ennél is nagyobb. Egyszerűen nincsenek a mostaninál nagyobb helyek a bulik számára.

Ki lenne az, akivel a legszívesebben dolgoznál együtt egy közös anyagon?

Azt hiszem, ez az ember Chris Martin lenne a Coldplayből.

Többször jelöltek már Grammy-díjra, de eddig sosem nyertél. Ez egy olyan elismerés, amit egyszer majd szeretnél begyűjteni, vagy annyira nem izgat a dolog?

Természetesen egyszer szeretnék nyerni. Ez a legjelentősebb díj a szakmában, nagyon menő lenne valamikor elhozni.

Játszol egyébként valamilyen hangszeren?

Igen, imádok dobolni.

Milye terveid vannak a közeljövőben?

Rengeteg zene fog érkezni tőlem, és a kiadómtól, az Axtone-tól, néhány kislemezmegjelenés is tervben van, nézegessétek a honlapomat és a Facebook-oldalamat, onnan minden kiderül.

Mi a véleményed a magyar közönségről, és a mai buliról?

Nagyon jó mindkettő. Tavaly a Szigeten léptem fel, ami egészen hasonló helyzet ehhez a mostanihoz, az 2012 egyik legnagyobb bulija volt számomra, szóval remélem, hogy a mai este is hasonlókat tartogat.