Erjesztett ételek boltja nyílik Bristolban
Az üzlet mögött álló orvos mikrobiológiát tanult. Dr. Caroline Gilmartin októberben készül megnyitni a boltot a Harbourside nevű kikötőnegyedben. Az üzlet az ételeken kívül sokoldalú tájékoztatást nyújt, mivel kulturális missziónak is tartja az egészségmegőrzést. Baktériumkultúrát, felszerelést, tanácsokat, bemutatót és workshopot is kínálnak az érdeklődőknek. Ezen kívül kefirt, gombateát, csalamádét és savanyúságokat, és más egyéb erjesztett csemegét árulnak.
Dr. Gilmartin elmondta: „ Az erjesztett étel egyáltalán nem új dolog. Mielőtt tartósítószerek lettek volna, ez volt évezredeken a módja, hogy eltartsák az élelmet hosszú ideig. Ma már tudjuk, hogy az erjesztett élelmiszerben lévő mikrobák az egészséges élethez nélkülözhetetlenek.”
A doktornő különböző vállalkozásokat alapított, amíg 2014-ben súlyos tüdőgyulladása lett. A felépülése lassan haladt, ezért egy barátja ajánlott neki egy gabonával dúsított kefirkészítményt, amit ő eleinte kétkedve fogadott. Később annyira javult az állapota, hogy újra feltámadt az érdeklődése a mikrobiológia iránt. Ekkor kezdődtek a gombákkal, baktériumokkal kapcsolatos kísérletei, melyek a Wapping Wharf üzlet megalapításához vezettek.