Index Vakbarát Hírportál

Mobilapp Súgó

2014. július 22., kedd 20:01 | nyolc éve frissítve

Az alkalmazást elsősorban azért hoztuk létre, mert fontos előnyei vannak a böngészőben történő olvasáshoz képest. Technikai okokból ugyanis az alábbi lehetőségeket egyáltalán nem, vagy csak sokkal körülményesebben valósíthatnánk böngészőben is:

   

A Menüben az alábbi funkciókat érheti el:

   

Miért célszerű frissíteni az alkalmazást?

Jellemzően két okból adunk ki új verziót: vagy valamilyen új tartalmi elemmel, funkcióval, megjelenítési formulával gazdagodik, vagy hibákat javítottunk benne. Az utóbbi ok sajnos gyakoribb, mert bármennyire is szeretnénk, sosem tudunk tökéletes szoftvert írni. A telefonok világa -főleg az Android platformon- annyira beláthatatlanul hatalmas mátrix, hogy lehetetlen minden eshetőségre gondolni, pláne tesztekkel előidézni az összes kombinációt. Több száz típus van a piacon, eltérő memóriamérettel, processzorral és egyéb hardware-es különbségekkel; több tucat oprendszer verzió, néhány gyártó által akár telefontípusonként változó módosításokkal (melyekről semmiféle nyilvános specifikáció nem létezik); rengeteg olyan alkalmazás, mely a háttérbe téve is befolyásolja a telefon erőforrásait (olykor egyszerűen azért mert rosszul van megírva, hiszen ezt az Android platformon senki sem ellenőrzi); és további temérdek változó, a szabad memória méretétől az internetes sávszélességen át a felhasználói szokásokig.

Mindössze annyit tehetünk, hogy a legelterjedtebb készülékeken a lehetőségeinkhez képest alaposan leteszteljük az újabb verziókat, és ha megfelelőnek tűnnek, kiengedjük. iOS-en a jóval kevesebb variáció miatt nagyobb valószínűséggel tudunk stabil szoftvert írni, ezért ott kisebb gyakorisággal kell hibákat javítani, de problémák bármikor előfordulhatnak.

Ezért nagyon fontosak a visszajelzések is, melyekre az alkalmazásboltban rendelkezésre álló keretek között alig jut át érdemi információ. Kérjük, ha bármilyen hibát vagy zavaró dolgot tapasztal, a telefon pontos típusának és az operációs rendszer verziószámának megjelölésével írja meg nekünk:

mobil@mail.index.hu

Impresszum

Gyakran ismételt kérdések

Rovatok