Index Vakbarát Hírportál

Megmondtuk előre!

2013.11.25. 19:01

ITT A TÉL

Vége a szokatlanul meleg ősznek: egyszerre esett 0 fok alá a nappali hőmérséklet, és kezdett el havazni. Dobogókőn ötcentis hó van, a fővárosi gumisoknál azonnal elfogyott a hétre az összes szabad időpont. És ha valaki még mindig kételkedne: hétfőre virradóra az FKF Zrt. is tesztelte a téli üzemmódot – a síkosságmentesítő célgépek sikeresen kivonultak!

GYEREKEKKEL BORULT FEL EGY KISBUSZ

Gyerekeket szállító kisbusz borult fel hétfő délután Pécs és Abaliget között. A jármű megcsúszott, majd árokba hajtott a mecseki útszakaszon, a Remete rét közelében. A balesetben egy felnőtt, a kisbusz vezetője és egy kisgyerek sérült meg könnyebben. A környéken órák óta havazik.

EGY MÁSIK NAVOS IS KITÁLALT

Fokozatosan leépítették a Kiemelt Ügyek Adóigazgatóságát a kormányváltás óta, idén pedig fel is számolták egy gyors kormányrendelettel. Egy volt ottani vezető adóellenőr most névtelenül azt állítja, hogy a NAV Főigazgatóságán védték a legnagyobb adócsalókat, bürokratikus úton elkenték az ügyeket, elakasztották az eljárásokat. Szerinte a bizonyítékok még elérhetőek a NAV-nál, de mivel nem nyilvános adatok, csak egy parlamenti vizsgálóbizottság deríthetné ki.

A KÖZÖS KÉPVISELŐKNEK KI KELL TENNIÜK A REZSIJELENTÉST

A közös képviselőnek időről időre tájékoztatnia kell a lakókat az elért rezsicsökkentésről, akkor is, ha egyébként fizetés nélkül, társadalmi munkában végzi a feladatát. Ha nem teszi, vagy nem elég jól, és a lakók felnyomják, még meg is büntetik. Németh Szilárd rezsibiztos legújabb javaslatának egyik felében saját, korábbi hibáit javítgatja, másikban újabb problémákat okoz.

BRÜSSZEL VÉGET VETNEK AZ ADÓELKERÜLÉSNEK

Véget érhet az adóelkerülő multik kora. Az Európai Bizottság az anya- és leányvállalatok adózási szabályait meghatározó irányelv módosításával zárná be a társasági adóztatás uniós rendszerében lévő kiskapukat, közölte hétfőn Algirdas Semeta adóügyekért felelős uniós biztos.

AZ LG ELISMERTE, HOGY KÉMKEDTEK A TÉVÉI

Az LG elismerte, hogy az okostévéi információkat gyűjtenek a felhasználók tévénézési szokásairól, akkor is, amikor azt nem engedélyezik. A dél-koreai gyártó tévéi gyűjtik, hogy mit néz a felhasználó, majd visszaküldik az LG-nek, hogy ez alapján további, neki tetsző tartalmakat ajánljanak. A funkciót elvileg ki lehet kapcsolni, de a tévé ilyenkor is folytatja az adatgyűjtést.  A cég azután vizsgálta meg a problémát, hogy az egyik felhasználó elemzése kiderítette az okostévék furcsa viselkedését.

215 MILLIÓ FORINT A VILÁG LEGDRÁGÁBB SZEMÉLYI SZÁMÍTÓGÉPE

977 ezer dollárért, vagyis nagyjából 215 millió 716 ezer forintért kelt el az a különleges tervezésű Mac Pro számítógép, amire egy az AIDS, a TBC és a malária ellen harcoló alapítvány javára rendezett jótékonysági rendezvényen lehetett licitálni. A gép dizájnjáért az Apple tervezője, Jony Ive felel, a piros fémhenger mostantól hivatalosan is a világ legdrágább személyi számítógépe.

MA HATVAN ÉVE, BLA BLA

1953. november 25-én Magyarország barátságos mérkőzésen legyőzte Angliát. Ez volt hatvan éve, amit úgy ünnepelt meg a magyar futballtársadalom és a sportmédia, mintha tegnap vb-t nyertünk volna. A saját cikkünkből viszont az derül ki, hogy ennek a meccsnek ma már teljesen más a megítélése és az üzenete mint évekkel ezelőtt.

VILÁGREKORD A MAGYAR BAJNOKSÁGBAN

Egészen megdöbbentő módon az idén még egy meccs sem zárult 0-0-val az NB I.-ben, de a tavalyi szezonban is vissza kell mennünk áprilisig, a Honvéd-Kecskemétig, hogy 0-0-ával találkozzunk. Összeállításunkból kiderült, hogy más bajnokságokban a gól nélküli döntetlen mennyire gyakori.

MEGHAL A FAMILY GUY EGYIK FONTOS SZEREPLŐJE

A Seth MacFarlane nevéhez fűződő animációs sorozatot szeretnék egy kicsit felrázni, ezért úgy döntöttek, hogy megválnak az egyik legfontosabb karaktertől: egy autó üti majd el szegénykét



Rovatok