no

Index Vakbarát Hírportál

Ma nagyon sok minden történt

2014.01.13. 19:18

BANKOT ROBBANTOTTAK ANGYALFÖLDÖN

Hétfőn hajnalban bomba robbant a Lehel utcai CIB Banknál. A bombát a bank előterébe tették, ahol az ATM-ek vannak. A bank homlokzati fala beomlott, a bank bejárati ajtaja az utca másik oldalára repült át. Senki nem sérült meg, és pénzt sem vittek el a bankból. A rendőrség egy motorost keres, aki a robbantás előtt egy csomagot tett le a járdára.

MAGYARORSZÁGON VAN AZ ÍR GÁZOLÓ

18:30-kor a dublini járattal megérkezett Budapestre Francis Ciarán Tobin. Navracsics Tibor bejelentette: Tobin ezennel megkezdi börtönbüntetését. Az ír férfi 2000-ben Leányfalun gázolt halálra két gyereket, a magyar bíróság 2002-ben a távollétében három év fogházra ítélte.

NÉGY ÉVET KAPOTT WIESZT JÁNOS

A bíróság első fokon bűnösnek mondta ki Wieszt Jánost folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetésben, és négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélte az egykori XI. kerületi szocialista frakcióvezetőt. Az ítélet nem jogerős.

HOGY LEHET SÍELNI, HA NINCS IS TÉL?

Nem sok jót ígérnek az időjárás előrejelzések azoknak, akik a napokban vagy a hétvégén indulnának síelni Magyarországon. Egyelőre úgy néz ki, hogy fagypont alá csak mutatóban megy majd a hőmérséklet (csütörtök és péntek éjszaka), szombaton és vasárnap viszont újra enyhébb idő lesz, szombaton akár 16 fokos napi maximummal, vasárnap pedig esővel. De mi van a sípályákkal? Itt szedtük össze a tudnivalókat.

JÓL INDUL AZ ÉV A KORMÁNY KEDVENC CÉGÉNÉL

A Közgép által vezetett DAREH-I. Konzorcium 3,88 milliárdért rekultivál és épít hulladéklerakókat Békés és Csongrád területén. A megbízást közbeszerzés keretében nyerték el. A Közgép tavaly önállóan 29,8 milliárdnyi tenderpénznek örülhetett, konzorciumok tagjaként pedig 336 milliárdnak. A Közgép tulajdonosok novemberben már ki is vettek 1,8 milliárdnyi osztalékelőleget a cégből. 

KIDERÜLT, HOGY HALT MEG NAGY SÁNDOR

Kétezer éve vitatkoznak a történészek, mi okozta a legendás ókori uralkodó hirtelen halálát 32 éves korában. Most egy tíz éven át tartó vizsgálat azt mondja, valószínűleg megmérgezték.

JÖN! JÖN! JÖN! A WINDOWS 9!

Hivatalosan nem erősítette meg a Microsoft, de a céghez közel álló források szerint az új operációs rendszer 2015-ben jelenik meg, és pont úgy próbálja meg kiköszörülni a Windows 8 bénázásait, ahogy a 7 tette ezt a Windows Vistával.

RÁCSOK KÖZÖTT MARAD A FAJTALANKODÓ TENISZEDZŐ

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki a gyanú szerint tavaly két hónapon keresztül zaklatta, fajtalankodott egy csongrádi teniszpálya különböző helyszínein a rá bízott kislánnyal. A bíróság döntése alapján H. A. gyanúsított előzetes letartóztatása 2014. február hó 10. napjáig tart.

RAPPORT A VILÁGRANGLISTA-MÁSODIKKAL REMIZETT

Mintha a teniszben egy folyamatosan Grand Slam tornákat nyerő játékos egy éppen csak a százba bekerülővel játszana, ilyenek voltak az esélyei Rapport Richárdnak a Wijk aan Zee-i szupertornán a 3. mérkőzésén az örmény Levon Aronjan ellen. Enyhe fölényben volt a 17 éves magyar, de a vége döntetlen lett.

VICCESRE SIKERÜLT AZ ARANYGLÓBUSZ

Nemcsak a papírforma érvényesült a díjátadó szezon első nagyszabású estéjén, voltak bőven meglepetések. A gála idén is viccesre sikerült, a poénokat itt gyűjtötték össze, összefoglalónkat itt olvashatja

AZ MSZP BEVÁSÁROLTA MAGÁT A TV2-BE

Braun Róbert vett egy ProSiebenSat.1 részvényt, hogy a konferenciájukon elmondhassa, szerinte korrupciógyanús az eladás. Amerikai bírósághoz és az Európai Bizotttsághoz fog fordulni a kérdésben. 



Rovatok