Index Vakbarát Hírportál

Orbán, Putyin, Abrams, Pintér

2014.01.14. 19:17

AZ OROSZOK BŐVÍTIK A PAKSI ERŐMŰVET

Megszületett a megállapodás a magyar és orosz fél között: az oroszok kettő új blokkot építenek Pakson. Az orosz fél részéről a megállapodást Vlagyimir Putyin orosz elnök, Szergej Kirienko, a beruházást végző Roszatom vezetője, a magyar fél részéről pedig Orbán Viktor kormányfő és Németh Lászlóné, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetője írta alá. Az építkezés már jövőre megindulhat, az első új paksi blokk 2023-ban kezdhet működni, a beruházás akár 3000 milliárdba is kerülhet.

ITT A NAGY CSAPAT

Kedden délben jelentették be az ellenzéki szövetséget megkötését a Képviselői Irodaházban. A listát Mesterházy Attila vezeti, őt követi Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc. Bevették a buliba az SZDSZ volt elnökét, Fodor Gábort is, ő a negyedik. Sőt, egy másik SZDSZ-elnök is visszatér: Kuncze Gábor DK-színekben egyéniben indul. Az MSZP 71, az E14-PM 22, a DK 13 egyéni jelöltet állíthat.

ENNYIÉRT LEVELEZETT ORBÁN

A külföldön élő magyarok karácsony előtt kapták kézhez Orbán Viktor miniszterelnök újabb levelét, amelyben a 2014-es választásokon való részévételre és az ehhez szükséges regisztrációra buzdította a kettős állampolgárokat. A levelet 278 000 határon túl élő címzettnek a világ 126 országba kellett szétküldeni, 77 millióba került.

ELKÉSZÜLT AZ INDEX TRAFIKRABLÁS-TÉRKÉPE

Nem telhet el hét trafikrablás nélkül? Térképünkön a rendőrségi hírekben található trafikrablásokat összesítettük. Elsőre úgy tűnik, a korábban jobban elterjedt kisbolti lopások áttevődhettek a trafikokra.

Kirabolt trafikok nagyobb térképen való megjelenítése

NÉZŐPONT: ORBÁN SZEREPEL A LEGTÖBBET

A Nézőpont Intézet az m1, a TV2, az RTL Klub, a Duna TV és a Kossuth Rádió hírműsorait tanulmányozva arra a megállapításra jutott, hogy bár az év vége felé közeledve az ellenzéki pártok nagyobb szerepet kaptak a hírműsorokban, a teljes 2013-as évet tekintve a kormány álláspontja jelent meg a legtöbbször a hírekben. Saját hanggal a kormányzati szereplők közül a második negyedév óta Orbán Viktor jelent meg a legtöbbször. A második és harmadik helyen sem történt változás, Varga Mihály és Szijjártó Péter követi Orbán Viktort. Nagyszerű grafikonokért és még több számért ide kattintson.

LECSAPTAK A GVH-RA

Szabálytalanságok sorát állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) működésében. Domokos László, az ÁSZ elnöke úgy fogalmazott: komoly hiányosságokat tártak fel a GVH 2008-2012 közötti működésében. Leginkább 2010 előtt – hangsúlyozta a számvevőszék korábban fideszes képviselő elnöke.

NÖVÉNYVÉDŐSZER-KARTELLT ORRONT A GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított összesen 22 növényvédőszer-kereskedelemmel foglalkozó cég ellen, mivel azok a rendelkezésre álló adatok szerint feltételezhetően megsértették a versenytörvényt.

RENGETEG PÉNZÉRT VETT A GOOGLE EGY OKOS TERMOSZTÁTOT

Pontosabban az okos termosztátot fejlesztő Nest nevű céget, 3,2 milliárd dollárért, ami nagyjából 700 milliárd forintnak felel meg. Ha kíváncsi, mi az okos termosztát, és miért ér ilyen sok pénzt, feltétlenül kattintson.

HAN SOLO, LUKE SKYWALKER ÉS LEIA HERCEGNŐ KÖRÉ ÉPÜL A KÖVETKEZŐ CSILLAGOK HÁBORÚJA-FILM

Ugyan George Lucas a legendás első trilógia főszereplőinek gyermekeire helyezte volna a hangsúlyt, JJ Abrams rendező inkább a nyugdíjaskommandóban bízik, és velük vezeti fel a VIII. és IX. rész történetét, ami már valóban az új generációról fog szólni. Ez egyébként logikus lépésnek tűnik, hiszen Fisher 57, Hamill 62, Ford pedig már 71 éves. Ha azt is tudni akarja, kik szerepelhetnek majd az új trilógiában, feltétlenül bökjön ide.

FAXBAN SZAVAZTAK PINTÉRRE AZ MLSZ-BEN

Megkaptuk a választ, hogyan választotta meg az MLSZ elnöksége Pintér Attilát szövetségi kapitánynak, előzetes konzultáció után az elnökségi tagok úgynevezett faxos szavazáson szentesítették az új szövetségi kapitány, Pintér Attila személyét.



Rovatok