Index Vakbarát Hírportál

Bosszankodjon álbrókeren, ámuljon fideszeseken

2014.10.08. 19:13 Módosítva: 2014.10.08. 19:32

SZIJJÁRTÓNAK PANORÁMÁS NYARALÓJA, KÓSÁÉKNAK 100 MILLIÓS BUDAI LAKÁSA VAN

Szép a panoráma Szijjártó Péter balatonedericsi telkéről. A külügyminiszter több részletben vette meg az összesen körülbelül egyhektárosra hízott telkeket, amin két ház is van. Az egyiket valamiért gazdasági épületnek nevezi a vagyonnyilatkozatában. Közben kiderült, hogy Kósa Lajos debreceni polgármester felesége nevén is van egy körülbelül 100 millió forintos értékű budai lakás. Kósa azt mondta, egy debreceni házukat cserélték erre a lakásra, és eddig azért nem beszélt erről, mert nem kérdezték.

BE AKART KERÜLNI A FELSŐ TÍZEZERBE, PIRAMISJÁTÉKOT SZERVEZETT ÉS MILLIÁRDOKAT CSALT KI MÁSOKBÓL, MOST VÉGLEG ELBUKHAT 

A Fortress nevű cég és annak vezetője után azután kezdtünk el érdeklődni, hogy augusztus végén a Magyar Nemzeti Bank bejelentette: a Szabó-Forrai Zsolt vezette álbrókercég nagyjából kétezer ember megtakarítását nyelte be, többmilliárdos kárt okozva ezzel.  Kiderítettük, hogy a csalásokról árulkodó papírokat – a szerződéseket és a nyilvántartásokat – a csalók egy budapesti pincébe vitték. Erre a hírre aztán a nyomozók is rámozdultak

JOGERŐSEN FELOSZLATTÁK A SZEBB JÖVŐÉRT EGYESÜLETET

Egyértelműen rasszista és kirekesztő beszédet mondott a szerdán feloszlatott Szebb Jövőért Egyesület elnöke több helyen is a Szegedi Ítélőtábla szerint. A jogerős ítélet szerint mindenkinek joga van az egyesülési, a gyülekezési és a szabad véleménynyilvánítási jog gyakorlásához, de ez nem járhat mások jogainak és szabadságának megsértésével. De az egyesület elnökének beszédei alkalmasak voltak olyan felfokozott hangulat keltésére, amely eredményeként az ilyen eszmék iránt fogékony emberek akár fizikai fellépésre is buzdíthatnak a cigányság ellen.

A NANOSZKÓPIA ÚTTÖRŐI KAPTÁK A KÉMIAI NOBELT

A Svéd Királyi Tudományos Akadémia Eric Betzignek, Stefan W. Hellnek és William E. Moernernek adományozta a 2014-es kémiai Nobel-díjat, a nagy felbontású, lumineszcencia-mikroszkópia és a nanoszkópia területén végzett úttörő munkájukért. A hagyományos mikroszkópokkal szemben a díjazottak által kidolgozott megoldás segítségével már a vírusok és a legkisebb molekulák is megfigyelhetővé váltak.

ÚGY HÍVJÁK AZ ÚJ MAGYAR SIKERSPORTÁG KAPITÁNYT, HOGY

Talant Dusebajev. A magyar férfi kézilabda válogatott szövetségi kapitányának megbízatása 2017 elejéig szól. A kirgiz származású, spanyol állampolgársággal is rendelkező szakember már az októberi Európa-bajnoki selejtezőkön átveszi a csapat irányítását. Október 29-én Portugáliát fogadjuk.

OLYAN TORNAGYAKORLATOT MUTATTAK BE, AMILYET MÉG SOHA

A nanningi torna-vb-n a német Andreas Bretschneider a nyújtón hátraszaltót (Kovács-szaltót) mutatott be két teljes csavarral. A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) az új elemet minden valószínűség szerint a német tornászról fogja elnevezni. 

Új tornaelem Andreas Bretschneidertől

BEPERELTÉK A TOKAJ KERESKEDŐHÁZAT AZ USA-BAN

A Los Angeles-i kerületi bíróság befogadta Balla Attila keresetét, aki azt állítja, pancsolt borokat adott el neki amerikai értékesítésre nagy tételben a Tokaj Kereskedőház, így őt emiatt kár érte. Az ügy előzménye, hogy Balla 2010-ben kizárólagos forgalmazói jogot kapott a Kerháztól, hogy bort adjon elaz Egyesült Államokba, Kanadába és Mexikóba,252 ezer palack 2001-es, háromputtonyos aszút meg is vásárolt durván 1,5-2 millió dolláros értékben.

ÓRIÁSI BÜNTETÉST KAPOTT A VODAFONE 

Megtévesztette a fiatalokat a Vodafone a 2012 ősze és 2013 tavasza között reklámozott Vodafone RED VitaMAX csomag népszerűsítésekor, ezért igen komoly, 110 millió forintos bírságot kell fizetniük – közölte a Gazdasági Versenyhivatal. A probléma nem az volt, hogy a távközlési cég nem igazat állított volna, hanem az, hogy lényeges információt hallgatott el.  Mit állított a Vodafone? Azt, hogy egy egyébként előnyös t arifaváltással a feltöltés előtt meglévő egyenlegük is lejár a feltöltést követő 30. napon, ezzel a korábban, akár 345 napra érvényesként feltöltött összeget elveszíthették.

BÓNUSZ: MEGPRÓBÁLTUNK ÁTFUTNI A 4-ES METRÓ KÉT ÁLLOMÁSA KÖZÖTT ÚGY, HOGY UGYANARRA A SZERELVÉNYRE SZÁLLJUNK FEL, AMIRŐL INDULTUNK. MIT GONDOL, SIKERÜLT?

Két állomás közt: futva vagy metróval gyorsabb?


Rovatok