Index Vakbarát Hírportál

Erre vártunk a politikában 500 éve: végre egy jellemes férfi

2014.11.21. 22:15

VÉGRE EGY JELLEMES FÉRFI!

Az ötödik kerület polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter visszaadja a kerületnek a 25 százalékos kedvezménnyel vett, 110 négyzetméteres belvárosi lakását a folyamatos támadások miatt, amelyek szerinte már a kerületnek ártanak. Mit is mondhatnánk erre? Egy úr a Belváros élén is úr!

ZSUGORODIK A FIDESZ, DE MÁS SE ÖRÜLHET

Harmincötről 30 százalékra csökkent egy hónap alatt a teljes lakosság körében a Fidesz támogatottsága. Az elvándorlók azonban nem más pártokkal szimpatizálnak, csupán a bizonytalanok körét bővítik. Majd a rezsicsökkentés 3-re visszamennek?

KIJEV NATO-TAG LENNE

Péntekre virradóra aláírta a koalíciós megállapodást az államfőhöz kötődő Petro Porosenko Blokkja (BPP), a Julija Timosenko mögött álló Batykivscsina (Haza), az Arszenyij Jacenyuk kormányfőt támogató Népfront, a Oleg Ljasko Radikális Pártja és az Önsegélyezés. A koalíció tagjai azt is kijelentették, hogy céljuk Ukrajna NATO-tagságának biztosítása. De mit szól ehhez Vlagyimir Putyin?

EGY GYEREK UTÁN IS JÁRNA A SZOCPOL

A július elsejével hatályba lépő változások közül a legfontosabb, hogy már egy gyermek után is lehet majd támogatást igényelni, illetve bevonják a kedvezményezetti körbe a használt lakásokat is, ha az elég drága. Pontosabban utóbbiaknál feltétel, hogy legalább komfortos legyen az ingatlan, vagy – ha bővítésről van szó – a bővítéssel érje el a komfortos minősítést. A használt lakásoknál részletesen szabályozza a tervezet a négyzetméterenkénti maximális árat. A szocpol támogatási összege a gyermekek számától függően változatlanul maximum 2,5 millió forint lehet. 

MNB: ÖT NAGYBANK MARADHAT 

"A lakosságot és a bevételeket el kell felejteni egy időre, ez a jövő. Nincs más választása a bankoknak, a nagyok össze fognak olvadni, öt bank maradhat" - mondta Nagy Márton, az MNB Pénzügyi Stabilitásért és HItelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója. Szerinte a bevétel helyett a költségekre és a hatékonyságra kell koncetrálni. "Tessék megváltoztatni az üzletpolitikát" - mondta az MNB igazgatója.

HAMILTON A LEGGYORSABB ADU-DZABIBAN

Az első és a második szabadedzésen is a pontversenyben vezető és második vb-címéért hajtó Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a szezon utolsó, dupla pontokat adó Forma-1-es nagydíján. Csapattársa és az összetettben is mögötte álló német Nico Rosberg lett a második, a harmadik legjobb köridőt a dán Kevin Magnussen érte el az egyik McLarennel.

ÖSSZEOMLOTT AZ EXTREME DIGITAL OLDALA, A VÁSÁRLÓK PANASZKODTAK

Az amerikai Black Friday jövő héten lesz, a boltok ilyenkor hatalmas akciókat tartanak. Az Extreme Digital ehhez csatlakozott, már egy héttel az ünnep előtt: éjfél után 30-70 százalék engedményt adtak, viszont az érdeklődők rohama alatt összeomlott a cég webshopja. A vásárlók pedig a bolt Facebook-oldalán panaszkodnak, a honlap helyén ma jobb esetben csak egy hibaüzenet volt látható, de volt, amikor még az sem töltött be. A cég szerint az akció túl jól sikerült.

ÓRIÁSI LYUK NYÍLT EGY OROSZ VÁROSBAN

Beomlott egy volt bánya Oroszországban, a  Permi határterületen, a helyén csak egy hatalmas lyuk maradt. Mindez egy elhagyott város közepén történt, a kapcsolódó bánya ráadásul csak pár kilométer távolságban van egy ma is lakott településtől. A szakértők szerint az is veszélyben van. A hatalmas, 20×30 méteres víznyelő, még november 18-án jelent meg, a terület kormányzója szerint a lyuk méretei még nőhetnek is, 50-60 méteresre.

NEM LESZ LÁBSZAG AZ ÁGYMOZIBAN

Minden kínzó kérdésre válaszolunk az ágymozi kapcsán: nem lehet enni, dohányozni és szexelni sem, a cipőt kötelező levenni, de mellénk feküdhet a gyerek, és egyedül is terpeszkedhetünk egy egész ágyon is - ha kifizetjük



Rovatok