Index Vakbarát Hírportál

Orbán nem mondta, hogy nem jelentett

2015.03.09. 20:49

ORBÁN NEM VÁLASZOLT, HOGY JELENTETT-E SIMICSKÁRÓL

Sikerült reagáltatni a miniszterelnököt a hétvége bombahírére: Simicska Lajos szerint a 80-as évek elején Orbán jelentett róla, amikor előfelvételisként sorkatonák voltak. A miniszterelnök azonban nem mondta, hogy ilyen nem történt, hanem úgy fogalmazott, hogy a tények önmagukért beszélnek, és minden információ elérhető. Azt mondta, hogy "ilyen csinn-bumm cirkuszokat csinálni a magyar politikában, nem látom értelmét."

AZ USA MAGYAR RÉSZVÉTELT KÉR AZ ISIS ELLEN

Arra kérik Magyarországot, hogy küldjünk 100 katonai kiképzőt Észak-Irakba, és további 50-et tartsunk készenlétben. Az akció legfeljebb 20 milliárdba kerülhet, és kétharmados parlamenti döntés kell hozzá.

SZERVEZETT BŰNÖZÉSSEL VÁDOLJÁK A VOLT JOBBIKOS KÉPVISELŐJELÖLTET

Nem a rokonát ápolja, hanem előzetesben van Vas Zoltán, a volt gárdakapitány, akit azzal vádolnak, hogy ukrán és szlovák bűnözőkkel ellopott egy 60 milliós cipőszállítmányt.

HATALMAS EMAILCÍMLOPÁST LEPLEZTEK LE

A több mint egymilliárd címet és nevet tartalmazó adatbázist spammerek lopkodták össze, majd a kéretlen reklámlevelek terjesztésével nagyjából 2 millió dollárt kerestek. A csoport irányítói közül kettőt már letartóztattak, egy még szökésben van. Ekkora adatlopási akció - ha csak a méretét tekintjük - még sosem volt.

BEVITTEK A RENDŐRÖK 10 BUDA-CASH-EST

Tíz embert állított elő hétfőn a rendőrség a Buda-Cash üggyel kapcsolatban, közülük kilencet gyanúsítottként, egy ember pedig tanúként hallgattak ki. A rendőrök több helyszínen házkutatást is tartottak. 

PUTYIN ELISMERTE: KÉSZ TERVÜK VOLT A KRIM BEKEBELEZÉSÉRE

Putyin először ismerte el nyilvánosan, hogy már hetekkel a krími népszavazás előtt készen voltak a tervek a félsziget bekebelezésére Oroszországba. Az orosz elnök egy televíziós interjúban beszélt arról, hogy február 22-éről 23-ára virradóra egy egész éjszakán át tartó megbeszélésen adta ki az utasítást, hogy tegyék meg az előkészületeket az orosz többségű, idáig Ukrajnához tartozó félsziget „visszatérésére”.

TOVÁBBRA IS DOPPINGOLNAK A BRINGÁSOK

Hiába bukott el a sport legnagyobb legendája, Lance Amstrong, azóta sem lett kevesebb dopping a kerékpártsportban a Független Kerékpáros Reformbizottság jelentése szerint. A mezőny 90 százaléka rendszeresen tiltott szerrel él. A CIRC 228 oldalas jelentése szerint csak a módszerek lettek kifinomultabbak.

AZ AUCHAN NEM RÚGJA KI PIHENNI 200 EMBERÉT

Nem lesznek csoportos létszámleépítések az Auchannál a vasárnapi bezárások miatt. A cég közleményéből az derül ki, hogy az áruházlánc új szerződést ajánlott annak a nagyjából 200 dolgozóknak, akiknek vasárnapra volt szerződése, a beosztásokat pedig átszervezték.



Rovatok