Index Vakbarát Hírportál

Ez a nap 10 legfontosabb híre

2015.04.10. 21:04

1. VITÉZY MÁR A VOLÁNNAL BUSZOZIK

A Tarlós–Vitézy-párharcban alulmaradt, tavaly ősszel leváltott BKK-vezető most a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosaként tér vissza: Vitézy Dávid fél évet kapott rá, hogy kidolgozza, hogyan kellene a MÁV-ot és a Volánt összehangolni. Azt ígéri, olyan egyszerű lesz majd egy belföldi utazás, mint repülőjegyet venni: elég majd beírni egy keresőbe, mondjuk, hogy Budapest és Orosháza, és onnantól az összehangolt menetrendtől a jegyvásárláson át a pályaudvari tájékoztatásig mindent normálisan megkapunk. Tarlós István, villamosos nyakkendő, budapesti felújítási káosz, Uber, Ferihegyi gyorsvasút, és a Putyin miatt nem járó busz is szóba kerül nagyinterjúnkban.

2. SIMÁN LEHET, HOGY HABONY AUTÓJA NEM IS LÉTEZIK

Pénteken arról írtunk, hogy vígan keresztezhet minden záróvonalat és megspórolhat minden matricafizetést, gyorshajtási bírságot és közúti ellenőrzést Habony Árpád, ha fedett rendszámot használhat Volkswagen kisbuszán. A TEK szerint a Multivan nem az ő tulajdonuk, de a terrorelhárítóknak a törvény engedi, hogy hazudjanak a fedett kocsikról, ha kell. A II. kerületi rendőrség cikkünk megjelenése óta eljárást is indított Habony Árpád ellen - értesült az RTL Klub Híradója pénteken.

3. KÁRTALANÍT A BEVA A FIKTÍV KÖTVÉNYEK UTÁN

Pénteken úgy döntött a Befektetés-védelmi Alap (Beva), hogy kártalanítja azokat, akik fiktív kötvényeket vettek a Quaestortól. Az Index értesülése szerint a Beva igazgatóságának négy tagja szavazott igennel, ketten nem támogatták a tervezetet, egy tag pedig tartózkodott a szavazáson.  A Fidesz-frakció is legkésőbb péntek estig törvényjavaslatot nyújt be a Quaestor-károsultak kártalanítására.

4. ROGÁN ÜZLETET AJÁNL AZ ELLENZÉKNEK

Rogán Antal az ellenzék támogatását kérte azokhoz a kétharmados törvényekhez, amelyek lehetővé teszik a katonák és rendőrök béremelését. A törvényekről jövő héten szavaz a parlament. A Fidesz frakcióvezetője cserébe azt ajánlotta, hogy a szintén kétharmados földtörvény esetében lesznek olyan ellenzéki módosító indítványok, amelyeket támogatni fognak.

5. ENNYIEN ÖSSZESEN NEM JÁRNAK MAGYAR BAJNOKIRA, JÖHET A NÉZŐCSÚCS

Vasárnap délután úgynevezett rangadó lesz a magyar futballban, a Ferencváros az Újpestet fogadja a Groupama Arénában, ahol az előzetes jegyeladások és jegyosztogatások eredményeképpen telt ház várható, amit 20-22 ezer nézőt jelentene. Ez magasabb mint az elmúlt hetekben fordulónként az összes nézőszám.

6. KÍNÁBAN ÁTMÁSZTAK A KERÍTÉSEN FORMA1-EDZÉS KÖZBEN, MERT KI AKARTÁK PRÓBÁLNI A FERRARIT

Nem mindennapi dolog esett meg az „utazó cirkusz" kínai állomásán, ahol edzés közben egy néző bemászott a pályára, miközben körülötte 200-300-zal süvítettek az autók. A férfi a boxutcában a tribünjegyét lobogtatva követelte, hogy kipróbálhassa az egyik autót. Autót nem, de bilincset kapott a férfi.

7. EGERBE LÁTOGATOTT, FELÚJÍTÁSOKAT ÍGÉRT ORBÁN VIKTOR

Orbán Viktor miniszterelnök Sopron után Egerbe látogatott a kormány Modern városok programja keretében. Ahogy a program első állomásán, itt is több pontos megállapodást kötött a kormány és a város vezetése között. Többek közt arról, hogy uniós pénzből felújítják az egri várat.

8. SZÉNNÉ ÉGTEK AZ UTASOK EGY BUSZBALESETBEN

Legalább 33 ember meghalt és 9 megsebesült egy kamion és egy sportolókat szállító busz frontális ütközésében Marokkóban, Tan-Tan közelében. A busz az ütközésben kigyulladt. Beszámolók szerint két sérültnek súlyos az állapota. A közlekedési minisztréium egy tisztviselője szerint több test szénné égett, az áldozatok azonosítása folyamatban van.

9. TÖBB MILLIÓ FELHASZNÁLÓI ADATOT LOPHATOTT A CHROME KIEGÉSZÍTŐJE 

A biztonsági kutatók szerint a  Webpage Screenshot  nevű Google Chrome-kiegészítő valószínűleg több millió felhasználó személyes információit  szivárogtatta  egyetlen, az USA-ba visszakövethető IP-cím irányába.

10. 149 DELFIN SODRÓDOTT A PARTRA JAPÁNNÁL

Pénteken 149 fehérajkú kardszárnyú delfin sodródott partra Japán partjainál - írja a Japan Today. Ibaraki prefektúra partvédelmi egységei és helyi lakosai óriási erőfeszítéseket tettek megmentésükre, locsolgatták bőrüket, nehogy kiszáradjanak, illetve megpróbálták őket visszacipelni a nyílt vízbe.

+ 1. ORBÁN VIKTOR FELNYITOTT EGY KÓKUSZT

Orbán Viktor Gyöngyöshalászon letette az indiai Apollo Tyres gumiabroncs-gyárának alapkövét és az ázsiai hagyománynak megfelelőenösszetört egy kókuszt is egy kövön.



Rovatok