Index Vakbarát Hírportál

Ez volt a nap legfontosabb 9 híre

2015.05.13. 19:35 Módosítva: 2015.05.13. 20:44

JÓ HÍR, HOGY CSÖKKENTIK A MAGYAR FUTBALLKLUBOK LÉTSZÁMÁT AZ NB I.-BEN

Csányi Sándor MLSZ-elnök szerdai sajtótájékoztatóján ismertette a következő évek programját. Már jövőre, de legkésőbb 2016-ban a jelenlegi 16-ról 12 csapatossá válik az első osztály. Öt mostani NB I.-es csapat nem is kapott licencet, de még kaphatnak. Megszűnik a Ligakupa is.

307

Ennyi menekültet kellene befogadnia Magyarországnak 2016 végéig. Az EU-s tagállamoknak szolidaritást kell vállalniuk egymással szemben. Úgy kell irányítani az Európába érkező menekülteket, hogy minden tagállam a gazdasági erejéhez mérten vegye ki a részét a letelepítésükből. Orbán Viktor ezt a tervet nevezte őrültségnek.

2018-BAN LESZ PROGRAMJA A FIDESZNEK

Ma már nem tartják olyan jó ötletnek, hogy az országgyűlési választás óta csak egy egyszavas programja volt a kormánypártnak. Őszre elkészül egy új, írásos anyag, amelyben az adócsökkentésre és a bevándorlóellenességre építik a párt jövőjét.

MSZP-S KÉRDÉSRŐL NÉPSZAVAZHATUNK

Két népszavazási kérdést is benyújtott az MSZP a vasárnapi boltbezárással kapcsolatban. A vasárnap dolgozók 200 százalékos bérpótlékjáról lehet szavazni, a másik, fontosabb kérdésben váratlan ellenfele van az MSZP-nek: a munkáspárti Thürmer Gyula.

EGY HÓNAPRA AZ ŰRBEN RAGAD HÁROM EMBER A PROGRESSZ HIBÁJA MIATT

Egy hónapot késik a Nemzetközi Űrállomás 43. expedíciójában szolgáló háromtagú legénység visszatérése, mert az orosz űrhivatal nagyjából ennyivel csúsztatja a következő három ember startját. Az ok a Progressz űrhajó egyelőre ismeretlen jellegű hibája, ami miatt a legutóbbi startnál nem sikerült a megfelelő pályára állítani az akkor csak élettelen terhet szállító űrhajót, és az pár hét után lezuhant.

JÖNNEK AZ ULRA HD BLURAY-LEJÁTSZÓK

Elkészültek az Ultra HD Blu-ray specifikációi, így nincs akadálya, hogy hamarosan lemezen is vehessünk szupernagy felbontású filmeket. Az Ultra HD Blu-ray lejátszók kompatibilisek lesznek a már kapható, több mint 10 ezer bluray-filmmel, lejátsszák a 3840×2160 pixel felbontású videókat, ismerik az új hangformátumokat, valamint az új, 66-100 gigabájtos lemezeket is lejátsszák.

ETTÜNK GLUTÉNMENTES DUPLA SAJTBURGERT. AZTÁN MÉG EGYET.

Május 14-től 11 magyarországi McDonald's-ban lehet majd kapni gluténmentes dupla sajtburgert és málnatortát, 36 McCaféban pedig bevezetik a laktózmentes tejet és a mandulaitalt, amit az élelmiszeripari szabályozások miatt kell így hívni, pedig elvileg ugyanaz, mint amit néha mandulatejként árulnak a boltokban. Megóstoltuk a gluténmentes termékeket, felemás érzéseink vannak, amiket ebben cikkben részleteztünk.

ÍGY TESZI TÖNKRE A KORMÁNY A REKLÁMPIACOT

Újabb iparágat tesz tönkre a kormány egyetlen, jól irányzott törvénnyel. A reklámadó elsődleges hatása, hogy a médiacégek intenzív elbocsátásokba kezdenek, de a reklámadó az összes médiavállalatnak fájni fog, ezen belül is főleg azoknak, akiknek relatíve alacsony az árbevétele, ezek ugyanis annál nehezebben tudják majd kigazdálkodni a reklámadót. Sötét jövőkép erre>>>

A MOST MÚLIK PONTOSAN TÖRTÉNETE SOKKAL ÉRDEKESEBB, MINT HINNÉNK

A Most múlik pontosannál kevés dal jellemzi jobban a magyar néplelket, a sírva vigadást, a lemondás romantikáját. Azonban a Quimby 2005-ös dala ma lehet csak egy lenne a sok közül, ha nem jön egyszer csak a Csík Zenekar, és egy váratlan feldolgozással örök slágerré változtatja. Lévai Balázs Engedem, hadd menjen c. dokumentumfilmje ennek a dalnak a hátterét dolgozza fel a létező összes oldalról. Kritikánk itt olvasható.



Rovatok