Index Vakbarát Hírportál

Itt van minden, ami fontos volt pénteken

2015.06.26. 19:48

ISMÉT A TERRORÉ A FŐSZEREP

Tunéziában 27, zömmel turista áldozata van egy tengerparti mészárlásnak, egy kuvaiti mecsetnél 25-en meghaltak, és lefejezett embert találtak egy franciaországi üzemnél.

KINYÍRJÁK AZ OLCSÓ UBERT 

Az Uber vagy a Wundercar alkalmazásokkal taxizni Budapesten augusztustól csak sárga autóval, és csak hatósági árszabással (450 forintos alapdíj és 280 forintos kilométerenkénti díj) lehet majd. Az Uber nem kivánta kommentálni a hírt kérdésünkre. 

CSIPAK PÉTER NEM ÚSZTA MEG

Az Index még 2011-ben írta meg, hogy 1800 nm-es "családi háza" építésekor az ismert vállalkozó 2000 nm-t lecsípett a szomszédos védett erdőből. Az ügyben indult büntetőperben most hirdettek ítéletet: Csipak egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

AZ EGÉSZ USA-BAN LEGÁLIS A MELEGHÁZASSÁG

Történelmi döntést hozott a washingtoni Legfelsőbb Bíróság: a házassághoz való alkotmányos alapjog mindenkit megillet, szexuális beállítottságtól függetlenül.

KITETTÉK NÉMET KLUBJÁBÓL A CAVANIT MEGUJJAZÓ CHILEIT

Dél-Amerikában igazán meleg a Copa América, csütörtökön Uruguayt ügyesen kiejtette a házigazda Chile, mivel az uruk legnagyobb gózsákját sikeresen kiállíttatta. Egy védő belenyúlt a fenekébe, ezért Cavani odakapott, és kiállították. A chilei Gonzalo Jara viselkedése német klubjánál, a Maiznban nem osztott maradéktalan sikert, nem is a seggbe nyúlás, hanem az utána lejátsztott színészkedés nem tetszett a csapatnak, amely átadólistára tette a játékost.

DÁRDAI CSAPATA NEHÉZ MECCSEKKEL KEZDI A BUNDESLIGA-SZEZONT

Elkészült a Bundesliga 2015/16-os szezonjának a sorsolása. Három magyar érintett lesz a német bajnokságban jövőre, Dárdai Pál a Hertha edzőjeként, Stieber Zoltán a Hamburg szélsőjeként és a csatár Szalai Ádám a Hoffeinheim játékosaként. Dárdaiék idegenben, az Augsburg ellen kezdenek, majd megy hozzájuk a Werder, aztán a 3. fordulóban mennek a Dortmundhoz. Stieberék a Bayern Münchennel kezdenek.



Rovatok