Index Vakbarát Hírportál

Ilyen volt az első kétharmad nélküli nap

2015. február 23., 19:41 Módosítva: 2015.02.24 06:06
62

RENDKÍVÜLI FIDESZ-ELNÖKSÉGI VESZPRÉM UTÁN

Hétfőn dél körül Orbán Viktor pártelnök vezetésével összeült a Fidesz elnöksége. A ülésről egyelőre nem szivárogtak ki információk, de mivel rendkívüli ülésről van szó, biztos, hogy Navracsics Tibor 2014-ben még nagy többséggel megnyert körzetének elvesztéséről, illetve a Fidesz-vereség általánosabb hatásairól eshetett szó.

Tovább

Volt egyszer egy lengyel, magyar, két jó barát

2015. február 19., 20:41 Módosítva: 2015.02.20 02:06
2

A LENGYELEKET IS SIKERÜLT MAGUNKRA HARAGÍTANI

Az Egyesült Államok után Lengyelországgal is mélypontra küldte a kétoldalú kapcsolatokat az Orbán-kormány, köszönhetően Putyin látogatásának, ami kiverte a biztosítékot a lengyeleknél.  Jaroslaw Kaczynski, akinek hívei a Békemeneteken mindig ezerszámra támogatták a Fideszt, rácsapta az ajtót a csütörtökön Varsóba látogató Orbán Viktorra, aki Kaczynski szóvivője szerint „szétveri az európai szolidaritást". Orbán tűzoltásnak szánt lengyel útja kudarcnak tűnik, Ewa Kopacz kormányfő is hűvösen fogadta, állítólag rendre utasították.

Tovább

Fidesz, romapénzek, ezermilliárd, adócsalás

2015. február 18., 19:12 Módosítva: 2015.02.19 00:12
3

MEDIÁN: VEZET A FIDESZ

 

NEM A LEGJOBB HELYRE MENNEK A ROMAPÉNZEK

1,2 milliós fizetés félállásban, a roma nők ősanyai minősége: újabb fura dolgokra bukkantunk az ORÖ most már a parlamentben is vitatott foglalkoztatási programjában. Az Országos Roma Önkormányzat 300 millióért vett gellérthegyi irodaházat abból az EU-s pénzből, amit a leghátrányosabb helyzetűek érdekében kellene felhasználnia. A „Híd a munka világába” nevű, közel 5 milliárdos projekt tele van gyanús pénzköltésekkel és szakmai blöffökkel, a kialakuló botrány megrengetheti Farkas Flórián hatalmát.

MÉG MINDIG ELÚSZHAT EZERMILLIÁRD

Nyilvános lett az a lista, ami a késés miatt veszélyeztetett uniós projektek vannak. Eddig ugyanis különböző elszámolási trükkökel továbbtoltuk a problémát mindig következő évre, de most nagyon hova tovább, vagy el kell számolni a 2007-2013 közti támogatások elköltésével, vagy búcsút kell mondani a pénz egy részének. Főleg az állami beruházásokkal van baj, meg is lettek fenyegetve azok a minisztériumok, akik esetleg nem égetik elég gyorsan a pénzt, hogy majd elvonásokat kapnak a nyakukba.

Dúsgazdagok adócsalása a HSBC segítségével

Már a svájciak is razziáztak az adócsalásra ráálló, HSBC-leánybanknál. A svájci bank az eleve gyanúsan odakerülő pénzeknél azt erőltette az ügyfeleknek 2005-től kezdve, hogy a segítségükkel offshore cégeken át rejtsék el teljesen az uniós országok vagy az amerikai adóhatóság elől a vagyonukat. A feltehetően adócsaló ügyfelek listája teli van politkusokkal, diktátorok strómanjaival, korrupt üzletemberekkel, fegyverkereskedőkkel, de például magyarázkodhat majd David Bowie, John Malkovich vagy Tina Turner is.

NÉMETH SZILÁRD REZSIBIZTOS ÚGY LETT BIRKÓZÓELNÖK, HOGY ELŐTTE KÉT VÁLLRA FEKTETTÉK

A rezsibiztos meggyőző fölénnyel lett három hete a birkózószövetség elnöke, de a közgyűlésen a választás csalással zajlott. Az egyesületek egy része helyett polgármesterek szavaztak, állítja a volt sajtófőnök. Az olimpiai bajnok exelnök, Hegedüs Csaba, és az olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándor szerint sem volt rendben a választás. Németh Szilárd szerint a volt sajtófőnök hazudik.

VÉGE A SISAKVÁLTOGATÁSNAK A FORMA-1-BEN

Az nem úgy van, hogy versenyről versenyre más színű bukósisakban indulunk, mert hát akkor hogy ismernek meg a tévében és a pályán? Harminc évig ebből semmi probléma nem volt, de most lesz, ha valaki nem tartja be. Vége a Vettel-sisakorgiának, hogy miért, arról bővebben itt.

Ön szerint is ellenforradalom volt 1956-ban?

2015. február 16., 19:12 Módosítva: 2015.02.17 07:10
589

SZÁZAK TÜNTETNEK PUTYIN ELLEN

A Keleti pályaudvarról a Nyugati pályaudvarra vonul több mint ezer ember, hogy Putyin keddi budapesti látogatása ellen tiltakozzon. A tömegben vegyesen vannak fiatalok és idősek. Vonulás közben többféle zene szól, köztük a Kraftwerktől a Radioactivity, a tüntetők ezzel üzennek Putyinnak és Orbánnak, hogy nem kérnek az atomerőműből.

A FIUMEI ÚTON 2012 ÓTA VÁRJÁK PUTYINT

Már a beruházás kezdetén is Vlagyimir Putyint várták a Fiumei úti sírkertben található szovjet parcella felújításának végére, és kedden tényleg koszorúzni fog az orosz elnök a két év alatt orosz pénzből megújult emlékhelyen. De ennél sokkal érdekesebb, hogy az egyik emlékművön ellenforradalomnak titulálják az ötvenhatos forradalmat.

ŐRÜLT CSEREBERE HEIM-SERFŐZŐÉKÉRT

Másfél év alatt 70 millió forintos tiszta hasznot hozott egyetlen kisebb méretű üzlethelyiség a Heim Péter–Serfőző Péter-féle üzleti körnek. A Zrínyi utca sarkán lévő, időközben menő kávézóvá alakított ingatlan 2010-ben még nem is volt a Rogán Antal vezette önkormányzat tulajdona, a fővárostól kellett megszerezni, de ez sem volt akadály.

ELFOGTÁK A DÁN MERÉNYLŐ SEGÍTŐIT

A dán rendőrség őrizetbe vett két embert, akik a feltételezésük szerint segítették a merénylőt. A két férfit annak a helyszínnek a közelében fogták el, ahol a rendőrök vasárnap hajnalban tűzpárbajba keveredtek a támadóval, Omar el-Husszeinnel, aki addigra két embert megölt és öt rendőrt megsebesített. A letartóztatott férfiakat a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy elbújtatták el-Husszeint az első támadás után, illetve hogy a támadó tőlük kapta a fegyvert.

Tovább

Tizenöt év, két hét, egy nap

2015. február 12., 19:50 Módosítva: 2015.02.13 06:29
7

KÉTHETENTE SZAVAZNA A PARLAMENT

Kövér László házelnök demokrácia-deluxe javaslata szerint a parlament ugyan hetente összeülne, de csak minden második héten tartanának szavazásokat, és az ellenzék sem interpellálhatná a kormányt minden héten.

MEGINT EGY ESÉLY AZ UKRAJNAI TŰZSZÜNETRE

A lényegről a minszki francia-német-orosz-ukrán csúcson nem sikerült megállapodni, de arról, hogy vasárnaptól a felek beszüntetik a harcot, igen.

Tovább

Te nem vagy százas, fiam!

2015. február 11., 20:23 Módosítva: 2015.02.11 23:11
262

A 30 ALATTIAKNÁL MÁR A JOBBIK VEZET

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, a kormánypártra már csak 400 ezerrel több biztos pártválasztó szavazna, mint a Jobbikra. Vonáék még sosem voltak ilyen erősek, a fiatalok között már ők vezetnek.

 NEM KELLENE HOSSZÚ OROSZ GÁZSZERZŐDÉS

Egyáltalán nem olyan sürgős Magyarországnak újra hosszú távú szerződést kötnie az oroszokkal, mint ahogyan az a legutóbbi nyilatkozatokból kitűnik, sőt, az sem biztos, hogy egyáltalán újra szerződnünk kell. Még van bőven gázunk évekre, és utána sem járnánk jól, ha egy hoszzú szerződéssel Putyinhoz kötnénk magunkat. 

AKÁR A TELJES KÖZÚTHÁLÓZAT IS FIZETŐS LEHETNE 

A fizetős útszakaszok kapcsán felmerült egyik ötlet az volt, hogy a fizetős rendszert a teljes országos közúthálózatra, vagyis a 23 ezer kilométernyi mellék- és főútvonalra is kiterjesztik. A kormány azonban ezt a verziót elvetette, bár az azóta lemondott Kurucz Éva kormányszóvivő korábban elejtett egy megjegyzést, amit úgy is lehet értelmezni, hogynincs messze az útdíj további kiterjesztése. A kormányszóvivő három hete arról beszélt, hogy Romániában és Bulgáriában minden útért fizetni kell, és Nyugat-Európában is terjed a használatarányos útdíjrendszer.

HAMIS EURÓVAL BUKOTT LE AZ IFJÚ FIDESZES A KELETIBEN

Nem, nem Rogán Antal. Hanem a párt ifjúsági tagozatának elnöke. Bő kilencmillió forintnyi hamis százeuróst találtak az otthonában, szerinte egy moldáv férfitől kapta, adósság fejében.

ORBÁN VIKTOR KIJEVBE MEGY

Senki sem tudott róla előre, de már biztos: három nappal Vlagyimir Putyin budapesti látogatása előtt a miniszterelnök az ukrán fővárosba látogat, ahol találkozik Petro Porosenko elnökkel.

SZÁZMILLIÓS CSALÁSSAL GYANÚSÍTJÁK AZ ÖSSZEFOGÁS PÁRT ELNÖKÉT

Az ügyészség szerint magyar papírokra vágyó ukránoknak ígérhetett segítséget. Szepessy Zsolt 200-250 millió forintnyi eurót kaphatott. Az eljárás alól nem mentesíti, hogy jelölt a veszprémi időközi választáson.

Tovább

Meg ne tudja nagymama

2015. február 10., 18:52 Módosítva: 2015.02.11 07:17
6

MEGINDULT A FELMONDÁSI HULLÁM A HÍR TV-NÉL

Kovács Andrea otthagyta a csatornát a "vállalhatatlan fordulat" miatt. Állítólag nem ő az egyetlen, többen is felálltak az asztaltól. Kovács Andrea a Hír tévé egyik legismertebb arca volt, az ő plakátjaival van tele az ország.

HUNGARISTÁBÓL OROSZ PROPAGANDISTA LETT SZABÓ ALBERT

Az ember pénzből él. Szabó Albert is ember. És – feltehetőleg – létezett az az összeg. Na de miért nem vagyunk igazán meglepve?

ITTASAN VEZETETT CSEPEL POLGÁRMESTERE

Családi problémái vannak. Rendezvényen volt. Nem gondolta, hogy vezetnie kell majd. Aztán "mégis úgy alakult". Bocsánatot kér.

ILYEN, HA 2015-BEN AZ EMBERNEK PROTEKCIÓJA VAN

Szeretne valamit, de a törvény nem teszi lehetővé? Nem probléma. Keressen valakit, aki jóban van a helyi országgyűlési képviselővel, mert neki csak egy telefonjába kerül. Volt akadály, nincs akadály.

Tovább

Ilyen egy igazi mozgalmas hétfő

2015. február 9., 20:06 Módosítva: 2015.02.10 13:19
2

TULAJDONOS LETT A MAGYAR ÁLLAM AZ ERSTÉBEN, CSÖKKENHET A BANKADÓ 

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és a kormány is 15-15 százalékos tulajdont vásárol az Erstében – jelentette be Andreas Treichl, az Erste Bank vezérigazgatója hétfőn. „A bank átvilágítása és a pontos ár meghatározása a következő hetek feladata" – mondta Orbán Viktor a sajtótájékoztatón.

 Orbán arról is beszélt, hogy 2016-ban és 2017-ben csökkenni fog a bankadó. Elmondása szerint 2016-ban 60 milliárddal csökken az adónem – összehasonlításképpen: idén bankadóból 144 milliárdot vár a kormány – , ami az adókulcs és az adóalap változásából áll majd össze.

Tovább

Tele volt meglepetésekkel ez a nap

2015. február 5., 19:26 Módosítva: 2015.02.06 00:32
2

DIPLOMÁCIAI OFFENZÍVA KIJEVBEN

Angela Merkel és François Hollande csütörtökön váratlanul Kijevbe utazott, pénteken pedig Moszkvába mennek. Csütörtökön Kijevbe érkezett John Kerry amerikai külügyminiszter is. Kerry egy újabb, 16,4 millió dolláros humanitárius segély folyósítását jelenti be, amit a kelet-ukrajnai civilek támogatására fordíthatnak. Petro Porosenko ukrán elnök a Die Weltnek azt mondta: fegyvereket kér a NATO-tól, hogy meg tudja védeni magát az agresszor Oroszországgal szemben. Ukrajna újabb támogatást vár az Európai Uniótól és más partnerektől is.

Tovább

Nem nagyon kegyelmeznek

2015. február 4., 18:52 Módosítva: 2015.02.04 22:17
2

RENDPÁRTI AZ ORBÁN KORMÁNY? AZ!

A nyolcéves szocialista kormányzáshoz képest jóval kevesebben részesültek kegyelemben 2010 óta, derül ki az Igazságügyi Minisztérium friss statisztikájából. Sőt, a kegyelemben részesültek aránya az összes döntéshez viszonyítva soha nem volt olyan alacsony (0,53 százalék), mint tavaly. Ebből a szempontból a 2008-as volt a csúcsév, akkor a kérvényezők 3,38 százaléka részesült kegyelemben. A tisztán szocialista kormányzású években jóval harminc százalék fölött volt azoknak az aránya, akiknek elengedték vagy mérséklték bűnügyi költségét, rendbírságát. A mélypont megint csak 2010 után jött el, 2011-ben 21,05 százalékra csökkent, tavaly éppenhogy 30 százalék fölé kúszott.

LEÁLLTAK A MÁV JEGYAUTOMATÁI

Hardverhiba miatt az ország összes MÁV jegyautomatája leállt, és nem volt elérhető az online jegyértékesítés sem. A hibát elvileg már kijavírtották, de azt tanácsolják, hogy a pénztáraknál váltsanak jegyet, az ottani gépek működnek. Azonban az online lefoglalt jegyeket itt sem tudták kinyomtatni, ezért az online foglalásokat a vonatokon a kalauzoknak kell jelezni, akik kitöltenek majd egy „utasleadási lapot”, azaz egy jegyzőkönyvet, ami arról szól, hogy valaki az adott kóddal utazott.

NÉMETH GYÖRGY ÚJABB HÚZÁSA

Németh György szociológus-közgazdász két éve azzal került be a hírekbe, hogy egy, a romák és a többség együttéléséről szóló konferencián azt mondta, "én úgy tekintek a cigányságra mint egyfajta bomlástermékre". A jobboldali lapokba publikáló Németh kedden délután ennél is tovább ment, egy CEU-n megtartott vitán azt mondta, hogy Magyarországon nem is volt cigány holokauszt.

ÚJABB BANKOT VEHET AZ ÁLLAM 

Az MKB és a Budapest Bank után a Sberbankot nézte ki magának az állam, amiért 150-200 milliárd forintot fizethet. A lap értesülése szerint már a végső stádiumban vannak az egyeztetések, így még az is lehet, hogy Vlagyimir Putyin február 17-i látogatásán jelentik majd be az üzletet. A lap azt írja, hogy a Budapest Bankot és a Sberbankot is beolvasztanák az MKB-ba. Az Sberbank ára egyébként hasonló lenne a Budapest Bankéhoz, amit nagyjából 200 milliárd forintért vett meg az állam.

Egyetlen nap, és mennyi, mennyi öröm

2015. február 3., 19:28 Módosítva: 2015.02.03 22:46
30

ÖRÜLHET AZ MSZP, NEM KELL ISMÉTELNI PILISEN

Nincs jogalapja a február 22-re tervezett megismételt szavazásnak a pilisi 8-as számú egyéni választókerületben. A területi választási bizottság megváltoztatta a helyi választási bizottság határozatát, amelyik megsemmisítette a január 25-i választás eredményét. Január 25-én a pilisi időközi választáson egy MSZP-s postás, Marsovszki István simán legyőzte a fideszes jelöltet. Az óvást benyújtók arra hivatkoztak, hogy a helyi MSZP-szervezet jelöltje és tagjai „megvették” a választók egy részének voksait.

ÚJABB MENEKÜLTEKET SZÁLLÍTOTTAK LE GYŐRBEN

Újabb határsértőket szállítottak le a Budapestről Münchenbe tartó Railjetről Győrben. Egy koszovói férfit és egy nőt szállítottak le a Budapest, Keleti pályaudvar felől Münchenbe tartó vonatról kedd délelőtt. Úgy, ahogy az hétfőn is történt, érvényes jegyük volt, irataik azonban nem. Hétfőn kétszázötven embert szállítottak le egy München felé közlekedő Railjetről Győrnél.

Tovább

Merkel budapesti látogatása mindent vitt

2015. február 2., 19:01 Módosítva: 2015.02.03 16:57
11

MERKEL, MERKEL, MERKEL, MERKEL

Fél napos hivatalos látogatásra Budapestre érkezett a német kancellár. A vizitet végig közvetítettük, de az Orbán Viktorral közös sajtótájékoztatóról, ahol felszínre kerültek a véleménykülönbségek és egy ponton Orbának sikerült alaposan meglepnie Merkelt, itt külön is olvashat.

VASÚTI MENEKÜLTDRÁMA GYŐRBEN

250 menekültet szállítottak le a rendőrök a Bécsbe tartó Railjetről Győrben. A koszovóiaknak nincsenek papírja, Németországba szeretnének eljutni. Egy ideig éhségsztrájkoltak, aztán abbahagyták. A rendőrség kis csoportokban vezeti el őket.

MEGHALT BITSKEY TIBOR

Bitskey Tibort tavaly választottak meg a nemzet színészének. A kétszeres Jászai Mari-díjas és egyszeres Kossuth-díjas színész 85 éves volt. Bitskeyt többek között az Egri csillagokból, az Egy magyar nábobból vagy a Honfoglalásból is lehet ismerni, és ő volt a Vuk narrátora, illetve Sean Connery és Brian Cox magyarhangja.

MIKOLA ISTVÁN VAGYONA ZÁR ALÁ KERÜLT

Az államtitkár kezességet vállalt egy családtag svájcifrank-hiteléért. Nem kellett volna.

SÚLYOS KATONAI INCIDENS AZ ÉSZAKI TENGERNÉL

Brit lapértesülés szerint egy orosz vadászbombázó január 28-án nukleáris töltetű fegyverrel a fedélzetén közelítette meg Norvégia légterét. Ilyesmire évtizedek óta nem volt példa.

Tovább

Nagyon sármos a miniszterelnökünk, zabálnivaló fülei vannak

2015. január 30., 19:49 Módosítva: 2015.01.31 07:45
3

ORBÁN: NEM RAGASZKODUNK SEMMIHEZ

A miniszterelnök a Kossuth rádióban annak kapcsán mondta ezt, hogy Angela Merkel német kancellár jön Magyarországra, és mivel ő egy "hölgy", nincs olyan téma, amit mindenképpen fel akarunk vetni. Orbán meglehetősen vehemensen utasította vissza a feltételezést, miszerint a két ország között lennének problémás területek. A magyar-német kapcsolatban Orbán szerint nincs problémás terület, ellenben Európában rengeteg a problémás terület. A kancellár sziszifuszi munkát végez az ukrán helyzet rendezésének és az európai egység megőrzésének érdekében.

MEGINT HARCOLNAK UKRAJNÁBAN

Tüzérségi találat ért pénteken egy trolibuszt a kelet-ukrajnai Donyeckben, két ember meghalt, többen megsérültek. A szeparatisták szerint az ukránok egy donyecki művelődési házat is eltaláltak, ahol épp segélyadományt osztottak ki. Ebben a támadásban állítólag öt ember vesztette életét, hárman pedig megsérültek.

Tovább

100 milliárd, több 10 milliárd, 1 millió

2015. január 29., 20:10 Módosítva: 2015.01.29 23:20
3

TÖRVÉNYSÉRTŐ VOLT AZ ÖKOTÁRS LEROHANÁSA

A bíróság szerint törvényellenes volt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) akciója, amikor a készenléti rendőrök lerohanták Ökotárs Alapítvány és partnerei székhelyét, majd házkutatásokat tartottak az alapítvány néhány vezetőjének lakásán.

OFFSHORE CÉGEK KERESNEK NAGYON A LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYEN

Óriási, több tízmilliárdos üzletté nőtte ki magát a pénzes kínaiaknak kitalált letelepedési kötvény. Csak sajnos nem a magyar államnak, hanem pár ismeretlen hátterű offshore cégnek, akik ismeretlen helyre adják a nyereségüket. Furcsa, hogy úgy lett kialakítva a rendszer, hogy az államnak kevésbé érje meg. Az egészet egyébként Rogán Antal vitte rohamtempóban végig, ő igazolta az üzletembereket is, akik végül legtöbbet kaszálhatnak a magyar papírok kiárusításán.

TÖBB 100 MILLIÁRDOS UNIÓS TÁMOGATÁS VAN VESZÉLYBEN 

A Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Csepreghy Nándor az Indexszel azt közölte, hogy a kormány jelenleg több száz milliárd forintos nagyságrendben lát kockázatos projekteket, amelyeknél elveszíthetjük az uniós támoagtást. Lesznek olyan projektek, amik egyáltalán nem kivitelezhetőek, ezek megvalósításától az elkövetkező hetekben, hónapokban eláll a kormány, de lesznek olyanok is, amik még megvalósíthatóak a határidők lejártáig, és ezeket soron kívül engedélyezésekkel és forrásokkal is segíteni fogják. Ha ezek végül mégsem jönnek össze, a minisztériumi költségvetésekből vonják el jövőre az elbukott összegeket. 

BESÁRGULHATNAK A TAXIK AZ EGÉSZ ORSZÁGBAN 

Február végével új, országos taxisrendelet léphet életbe. Ebben rögzítenék, hogy taxik nem lehetnek 10 évnél idősebbek, kell légkondi és bankkártya-terminál minden kocsiba. Meghatároznák a tengelytáv nagyságát és a csomagtartó méretét is, kötelező lenne a téli- és a nyári gumi használata. A maximált ár helyett vidéken is egységes tarifák jöhetnek. Azt viszont még egyáltalán nem lehet tudni, hogy a fővárosi rendelet mely részei kerülnek majd be az országos rendeletbe, így a részletek valójában teljesen bizonytalanok. 

NEM ALKOTMÁNYELLENESEK A DEVIZAHITELES TÖRVÉNYEK 

Az Alkotmánybíróság (Ab) szerint nem alaptörvény-ellenesek az úgynevezett első devizahiteles törvénynek a bíróság által kifogásolt szakaszai. A testület határozatában elutasította az ezek alkotmányellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló bírói kezdeményezéseket. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla korábban többek között a K&H, a KDB Bank, a Porsche Bank, és az evoBank ügyében fordult az Alkotmánybírósághoz.

25 MILLIÁRDOT KAP A FŐVÁROSI ÁLLATKERT

Visszatérhetnek a csimpánzok, lesz óriásparkoló is. Öröm, boldogság.

ÁDER KIAKADT AZ INDEXRE

És az még hagyján, de be is perelte egymillióra, amiért tavaly megírtuk róla egy katonatársa legendaszerű sztoriját. Kellett nekünk húzogatni az oroszlán bajszát.

Tovább

Rekordbevétel az Apple-nél, mégis az MNB költekezett a legnagyvonalúbban

2015. január 28., 21:03 Módosítva: 2015.01.29 07:32
1

ILLÉS ÉS TÜTTŐ KATA MEGKAPTA A MAGÁÉT

Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere és Tarlós István a szocialista Tüttő Kata szépségéről beszélgettek a fővárosi közgyűlésben. Kovács úgy tett, mintha nem tudná, kicsoda a korábban szintén képviselő Tüttő, és csak a csinos arcán és vörös haján akadt volna meg a szeme.

Illés Zoltán sem járt jól, őt a főpolgármester indulatosnak, vagdalkozónak, rosszindulatúnak, frusztráltnak és ostobának nevezte a Római-parti mobilgátvita miatt.

AZ ÚJ FIZETŐS UTAKON MÉG KÖNNYEBBEN BLICCELHET

Egyelőre még sehová nem szereltek fel fix ellenőrző kapukat azért, hogy ellenőrizni tudják, melyik autós fizetett azoknak az útszakaszoknak a használatáért, amelyek január elsején váltak fizetőssé. Ez pedig azt is jelenti, hogy könnyebben lehet kibújni a fizetés alól. Az új szakaszokon csak azután mérik fel, hogy egyáltalán szükséges-e felállítani ellenőrző kapukat, hogy a díjrendeletet – a januári tapasztalatok alapján – módosítják.

SAJÁT KAMERÁJUK BUKTATTA LE A GRAFFITISEKET

Évekkel korábbi bűncselekmény bizonyítékát hagyták hátra menekülés közben budapesti graffitisek, akik videóra vették az akcióikat, és a kameráik most a rendőrség kezébe kerültek. Egyelőre a csapat egyik tagja van csak őrizetben, két huszonéves fiú ellen körözést adtak ki.

Tovább

Magyar égre magyar helikoptert

2015. január 27., 20:30 Módosítva: 2015.01.30 16:58
1

MOST AZ EGÉSZSÉGÜGYNEK MENNEK NEKI

Nagy változások lesznek áprilistól az egészségügyben. A betegek leginkább annyit vesznek majd észre, hogy minden megyében egy kiemelt kórház marad, Budapesten pedig hat vezető intézmény lesz 24 órás ellátással.

A kórházigazgatóknak minden megyében a következő hetekben kell megegyezniük, hogy osztják el a pénzt. A kiszivárgott tervek azt jelzik: központosítás, osztálybezárás és több ezres elbocsátás következhet. Gyurcsányéknak egyszer már beletört ebbe a bicskája.

ITT AZ INFLUENZAJÁRVÁNY

Nagyjából az ország felében rendeltek el látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt. Az egészségügyi intézmények vezetői saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelhetnek el betegeik védelme érdekében. A lista itt>>>

ÉRTETLENÜL ÁLL AZ MSZP A SAJÁT SIKERE ELŐTT

Vasárnap a pilisi időközi választáson egy MSZP-s postás simán legyőzte a fideszes jelöltet, akivel októberben még ugyanannyi voksot kapott. A Jobbik által támogatott civil sem tudta megszorítani. Az MSZP-s vezetők örülnek, de nem igazán tudják hová tenni a sikert. A pilisi győzelem erősíti az MSZP különállási politikáját, és a tapolcai időközi jelölését is befolyásolja.

Tovább

Már érthető, hogy miért utáljuk a hétfőket

2015. január 26., 19:02 Módosítva: 2015.01.27 08:03
3

BAL-JOBB KOALÍCIÓ GÖRÖGORSZÁGBAN

A megszorításellenes Sziriza ugyan éppen lemaradt az abszolút többségről az előrehozott görögországi választásokon, de a jobboldali nacionalista Független Görögök vezetője már hétfő délelőtt bejelentette, hogy sikerült megegyezniük, ezért beszállnak a radikális baloldali párt mellé a kormánykoalícióba.

A MAGYAR ZSIDÓKÉRT IS AGGÓDTAK PRÁGÁBAN

"Olyan korban élünk ma Európában, amikor nagyon közel vagyunk egy új Exodushoz. A zsidók nagyon félnek." Ezt mondta Moshe Kantor, az Európai Zsidó Kongresszus (EJC) elnöke egy prágai kongresszuson, amit az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának 70. évfordulója alkalmából tartanak. Kantor szerint a magyarországi és görögországi zsidók nagyobb nyomás alatt élnek, mint más közösségek, kivéve a romákat.

KÖZELEBB EURÓPÁHOZ: A MAGYAR RENDŐR IS FOTÓZHATÓ

A Kúria mai sajtótájékoztatóján bejelentette: friss jogegységesítési döntésével megsemmisítette korábbi határozatát, amiben a rendőrök beleegyezéséhez kötötte a képmásuk nyilvánosságra hozatalát. Így ezek után az Alkotmánybíróság egy Indexes beadvány nyomán hozott döntése a mérvadó: nem jogsértő, ha a rendőrről felismerhető fotót közöl a sajtó.  

Tovább

Tényleg a péntek 23. az új péntek 13.?

2015. január 23., 19:32 Módosítva: 2015.01.24 08:36
4

TÖBB SEBBŐL VÉRZIK BUDAPEST SZÍVE

Indokolatlan feltételt támasztottak a Nagy Belvárosi Rehabilitáció kivitelezőjével szemben, így csak egy cég jelentkezett, ők viszont drágán dolgoztak. Röviden emiatt nyomozott az EU csalás elleni szerve, az OLAF, és emiatt vizsgálódik jelenleg is az Európai Bizottság az V. kerületi és a Fővárosi Önkormányzatnál. Milliárdos bírságok jöhetnek.

MEGHALT A SZAÚDI KIRÁLY

A kilencvenegy éves meghalt Abdallah bin Abdel-Aziz, Szaúd-Arábia uralkodója. Az óvatos reformer Abdullah 2005 óta állt az olajban gazdag szunnita vezetésű ország élén. Abdullahot öccse, a 79 éves Szalman bin Abdel-Aziz herceg követi a trónon.

NEM MUTYI A MUTYI, MEG IS SZAVAZTA A PARLAMENT 

Nem érdekes, ha milliókkal károsították is meg a fogyasztókat, nem lehet megbüntetni azokat a cégeket, amelyek kartelleztek a 2012–2013 között kiírt állami hulladéktendereken. A Napi.hu cikke szerint többek közt ezt szavazta meg észrevétlenül az Országgyűlés akkor, amikor tavaly decemberben egy salátatörvényre és benne Dankó Béla fideszes képviselő egyéni módosítójára igent mondott. Bár a cégek közti áregyeztetés a legtöbbször nehezen bizonyítható, a legsúlyosabb, a fogyasztókat megkárosító ügyek közé tartozik, amelyet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is szigorúan büntet. Már ha engedik neki. Ahogyan ugyanis korábban a dinnyekartell esetében, a kormány a hulladékkartell felett is szemet huny.

NEM LESZ NÉPSZAVAZÁS A VASÁRNAPI BOLTBEZÁRÁSRÓL

Elutasította a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) Gaskó Istvánnak és Demján Sándornak a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatos népszavazási kezdeményezését, mivel az Összefogás Párt elnöke már benyújtott egy azonos tárgyú kérdést, és abban még nem született jogerős döntés. Gaskó István, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája elnöke és Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége ügyvezető elnöke január 20-án nyújtotta be három kérdésének aláírásgyűjtő ívét.

Tovább

Győzött a józan ész, dől a pénz, sok-sok pénz

2015. január 22., 19:01 Módosítva: 2015.01.23 07:16
20

A KORMÁNY MEGHÁTRÁLT ÚTDÍJÜGYBEN

Győzött a józan ész, változtat az év végén bejelentett útdíjrendelet legabszurdabb pontjain a kormány. Ingyenes lesz a reptérre vezető út, több útszakaszt és a dunai hidakat ismét ingyenessé tesznek, kedvezményt kapnak a sokgyermekes családok és a mozgássérültek. Siófokig elég lesz három megyei matrica, de az autópályák fővárosi bevezetőiért fizetni kell. 

Tovább

Hirtelen és meglepően zárták le a keménykedést Goodfrienddel

2015. január 21., 19:15 Módosítva: 2015.01.22 07:19
18

VÉGE A KITILTÁSI BOTRÁNYNAK!!!

Budapest: Tisztelt USA, Vida Ildikó asszony, a magyar adóhatóság vezetője szeretné bíróság elé állítani a budapesti követségüket ideiglenesen vezető André Goodfriendet urat, aki szerinte megrágalmazta. Kérjük vonják vissza Goodfriend úr diplomáciai mentességét!

Washington: Tisztelt magyar kormány, köszönjük a megkeresést, de eszünk ágában sincs Goodfriend úr diplomáciai mentességét visszavonni. Segíthetünk még valamiben?

Budapest: Tisztelt USA kormány, nem, köszönjük, ennyi lett volna, és hát jó, akkor részünkről a dolog le van zárva. Reméljük ezzel az egész kitiltásos ügynek is vége van!?!

Jön, jön, jön

Maga Vlagyimir Putyin! Ide, hozzánk, Magyarországra! Február 17-én, már csak 27-et kell aludni!

Tovább

Érdekes módszerek, furcsa ötletek

2015. január 20., 19:46 Módosítva: 2015.01.21 01:28
9

JUHÁSZ: A BELVÁROSI SZOCIALISTÁKNAK IS VAJ VAN A FEJÉN

Az Indexnek adott interjújában az ügyet felgöngyölítő Juhász Péter a milliárdos belvárosi ingatlanmutyi és Rogán Antal felelősségének részletezése mellett elsőként beszélt arról, mit sejt annak a hátterében, hogy a korábbi ellenzék korábban nem firtatta a kerület látványos vagyonvesztését.

BOMBARIADÓ VOLT AZ ÁLLATKERTBEN

Ötszáz kétlábúnak kellett délelőtt elhagynia a Fővárosi Állat- és Növénykert környékét, amikor a közelben tüzérségi lövedéket találtak. A jegyek árát visszafizették, és bár az állatokat nem evakuálták, közülük sem sérült meg senki. A bombariadó délutánra véget ért, de a zoo csak szerdától látogatható.

MEGSEBESÜLT AZ ISZLÁM ÁLLAM VEZETŐJE

Hogy Abu Bakr al-Bagdadi már kalifa-e vagy még nem, azt nem tudjuk biztosan, de hogy még ő sem sérthetetlen, azt már igen: az Iszlám Állam vezetője, bár túlélte, de megsérült egy légicsapásban. Al-Bagdadi ideje nagy részét Szíriában tölti, de a támadáskor épp a határ túloldalán, Káimban tartózkodott.

Tovább

337, 13, 2018, mínusz Simicska

2015. január 19., 19:01 Módosítva: 2015.01.20 08:09
3

SIMICSKA NON CORONAT

A magyar közélet legleglegje, Simicska Lajos nem lett képviselőjelölt a februári veszprémi időközi választáson: ma járt le a határidő, de Simicska nevében még az ajánlóíveket sem vették fel, nemhogy összegyűlt volna 500 aláíírás. Lajos, Lajos, a bolondját járattad velünk.

ROGÁN: 2018-20 KÖZÖTT JÖHET AZ EURÓ

A kormány eddig a pénzügyi szuverenitásunk egyik fő oszlopaként tekintett a forintra. A Fidesz frakcióvezetője azonban elsőként beszélt ma arról egy interjúban, hogy ezt az álláspontot a kormány már akár két év múlva felülbírálhatja. Rogán Antal az Indexnek is adott interjút, és ebben egyebek mellett arról beszélt, amikor az urizálásról kérdeztük, hogy azért a politikusoknak sem kell ürgelyukban, remeteéletet élniük. Végre valaki kiáll a politikusok méltán megérdemelt jussa, a luxus mellett!

Tovább

Péntek, az én napom a testem a zenére hangolom

2015. január 16., 21:10 Módosítva: 2015.01.17 08:07
1

TOVÁBB FÉLHET A TERRORTÓL EURÓPA

MÁRIS ELHALASZTJÁK A BISZKU-PERT

Mindössze tíz percig tartott a Biszku Béla elleni büntetőper első tárgyalása másodfokon, miután a vádlott védője jelezte: elfogultságot jelent be a bírói tanács elnökével és tagjaival szemben. A háborús bűnökkel vádolt egykori kommunista vezető ügyvédje szerint "a politikai hecckampány" miatt nincs esély arra, hogy magyar bíróság tisztességes eljárásban bírálja el az ügyet. Az elfogultsági beadvány miatt csúszik a másodfokú per.

Tovább

Ez a nap nem kerül fel Orbánék dicsősségtablójára

2015. január 14., 19:54 Módosítva: 2015.01.15 08:53
98

BORUL A BILI A BELVÁROSBAN

Szerda este belvárosi ANTIkorrupciós sétát tart Juhász Péter, az Együtt 2014 V. kerületi önkormányzati képviselője. A séta és tüntetés azoknak az ingatlanoknak egy részét érinti, amelyeket az V. kerület jóval áron alul értékesített. Azért nem az összeset, mert az nem férne bele egy könnyű délutáni programba: 2008 és 2013 között összesen 155 ingatlant adott el az önkormányzat jelentős kedvezménnyel, összesen 4 milliárd forinttal kevesebbért. A fontosabb, érdekesebb ügyeket itt gyűjtöttük össze. Rogán közben minden felelősséget hárít.

ÁDER JÁNOS BEGURULT A NAPELEMEK ADÓZTATÁSA MIATT

Áder János köztársasági elnök közleményben emelt szót a napelemek környezetvédelmi díja ellen, és amiatt, mert ezt egy salátatörvényben vezették be. Szerinte ezt a rendszert is fel kellene számolni. Közleményében a kormánytól az ellenzékik mindenkit hibáztat, még a saját fejére is hamut szór az állítólag az ENSZ-főtitkári posztot megcélzó államfő: "És hibáztam én is, mert magam sem figyeltem fel erre a „salátatörvény”-be rejtett környezetvédelmi képtelenségre."

MEGPUCCSOLTA ORBÁN KANCELLÁRJELÖLTJÉT A SZÍNMŰVÉSZETI

Körömszakadtáig harcolt a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése a kormány által megbízott kancellár, a számos okból alkalmatlannak és politikai ejtőernyősnek tartott Papp Csilla ellen. A szenátus januárban jelezte aggályait a minisztériumnak, azóta az ügy két forró hangulatú szenátusi meghallgatásba torkollott, ahol a kancellárjelölt a tanári karának és diákjainak tiltakozásával szembesült. Az ezzel foglalkozó írásunk megjelenése után gyökeres fordulat állt be az ügyben: Papp Csilla kancellártjelölt visszalépett, sőt, már van új kancellárjelölt is. 

Tovább

Ilyen egy igazi tizenharmadika

2015. január 13., 18:55 Módosítva: 2015.01.14 07:29
2

EZ SEM A FIDESZ NAPJA VOLT

Nem csak a közvélemény-kutatások alakulnak rosszul a kormánypártnak, egykori és jelenlegi káderei is bírálják a Fidesz politikáját.

REPÜLŐGÉP UTÁN BUSZT LŐTTEK KI AZ OROSZ SZEPARATISTÁK

Tíz ember meghalt, tizenhárom megsebesült, amikor fegyveresek tűz alá vettek egy civil buszt a Donyeck közelében lévő Volnovaha alatt kedden kora délután – közölte Donyeck megye rendőrfőkapitánya. Vjacseszlav Abroszkin szerint a támadást az oroszbarát szeparatisták hajtották végre, eredeti célpontjuk az ukrán erők által fenntartott út menti katonai ellenőrző pont lehetett. A helyközi járat Mariupolból haladt a szeparatisták által ellenőrzött Donyeckbe, amely háromnegyed éve szinte folyamatos harcok színtere.

HAMAROSAN MEGTUDJUK, MI TÖRTÉNT AZ INDONÉZ GÉPPEL

Búvárok kiemelték kedden a tengerből az AirAsia légitársaság két hete lezuhant repülőgépének második fekete dobozát is, amely a pilóták egymás közötti, illetve a pilóták és a repülésirányítók beszélgetését rögzítette. A berendezés jelenleg egy indonéziai hadihajón van, és Jakartába szállítják elemzésre.

BÜNTETTE A GVH AZ ÁRVÍZI HELYREÁLLÍTÁSON NYERÉSZKEDŐ CÉGEKET

Összebeszéltek az útépítő cégek a közbeszerzésnél, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) most 43,6 millió forintos bírsággal bünteti a három vállalkozást. Az Otys, az Út-garantor Kft. és a Kristály-vár Kft. az árvízi helyreállításból szakított nagyot: amikor a nagylóci önkormányzat kiírta a közbeszerzést, előre leboltolták egymás közt, hogy ki legyen a nyertes. Az Otys és az Út-garantor Szécsényfelfalu önkormányzatát is megkopasztotta. A GVH megállapította, hogy a nagylóci projektnél az Út-garantor és a Kristály-Vár ajánlatát az Otys készítette, direkt nem szálltak valódi versenybe. A szécsényfelfalui projektnél pedig a GVH megállapította, hogy az Otys és az Út-garantoraz ajánlatbeadás előtt kapcsolatba lépett egymással, hogy befolyásolják a közbeszerzési eljárás végeredményét.

Tovább

Már a csodavíz sem csodavíz

2015. január 12., 18:59 Módosítva: 2015.01.13 07:59
2

AZ MTA ELNÖKE SZERINT PONT AZ ELLENKEZŐJE KELL ANNAK, AMIT A KORMÁNY AKAR

Vagyis nem több szakmunkásra, hanem több diplomásra van szükség. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár az ősszel azt mondta, a kormány távlati célja a szakközép- és szakiskolai képzésben részt vevők arányának növelése, a gimnáziumi létszám korlátozása. Erre reagálva Lovász László, az Akadémia elnöke arról beszélt egy interjúban, nem kevesebb, hanem több diplomásra lenne szükség, a statisztikák szerint ugyanis az ő elhelyezkedési esélyeik jobbak. Szerinte emellett mindenkinek érdeke, hogy folyamatosan képezze magát, elsősorban a nyelvek területén.

SIMON GÁBOR HÁZI ŐRIZETÉT MEGHOSSZABBÍTOTTÁK

Két hónappal, március 12-éig meghosszabbította a százmillió forintos költségvetési csalással gyanúsított Simon Gábor volt szocialista képviselő házi őrizetét. A végzés indoklása szerint az ügyészi indítvány megalapozott, a bűncselekmények elkövetésének gyanúja továbbra is fennáll. A Magyar Nemzet eközben unortodoxul bazi nagy fekete csíkkal illusztrálta, mekkora bűnöző is Simon.

ROGÁN ANTAL IS BESZÓLT A MUSZLIMOKNAK

A Fidesz frakcióvezetője hétfőn arról beszélt: „látható, hogy a nyugat-európai országokban a keresztény országok belső rendjét felborítja a muzulmán közösségek jelenléte". Aztán még arról is, hogy Magyarországnak sem érdeke az olyan gazdasági menekültek befogadása, akik „olyan tradíciókat hoznak magukkal, amelyek idegenek a magyar hagyományoktól". A politikus ezzel Orbán Viktor gazdasági bevándorlósozását folytatta, amiről itt írtuk meg, miért hülyeség.

Tovább

Minden, ami ma Párizson kívül történt II.

2015. január 8., 19:27 Módosítva: 2015.01.09 00:12
1

MEGHALT LASZTOVICZA JENŐ

Hosszas betegség után csütörtökön meghalt Lasztovicza Jenő fideszes politikus, aki Veszprém megye 3. számú körzetét 1998 óta képviselte a parlamentben. A képviselő súlyos betegsége nyílt titok volt, a 2014-ben kezdődő ciklus munkájában már csak alkalmanként tudott részt venni. Lasztovicza Jenő halálával újabb - a kétharmados többséget veszélyeztető - kihívással kell szembenéznie a Fidesznek, hiszen egyéni választókerületében időközi választást kell kiírni.

ISZONYÚ JÓL KERES ROGÁN UTÓDJA

Csütörtökön nyilvánosságra hozta az V. kerületi önkormányzat a képviselő-testület és kerületvezetés legfrissebb vagyonnyilatkozatait. Ezekből az derül ki, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter polgármesterként 1,23 millió forintot keres, ami alig marad el a főpolgármester havi fizetésétől, és 480 ezerrel magasabb, mint a törvény által engedélyezett maximum. A kerület szerint véletlenül került az összeg a bevallásba, olyan díjazást is beleszámoltak, amit nem is vett fel a polgármester.

MEGVAN A FIDESZ ÉS AZ MSZP KÖZÖS ELLENSÉGE

Szigetvár MSZP–DK-támogatással megválasztott polgármestere szerdán bemutatta, mit értett azon, hogy meg kell hálálni a kormánynak, hogy 111 milliós rendkívüli támogatást adott a városnak. Vass Péter vezényletével az önkormányzat közmeghallgatása a Fidesz és az MSZP közös támadásává vált a városi képviselő-testületben abszolút többségben lévő civil szervezet, a Szigetvári Emberekért Egyesület ellen.  

Tovább

Minden, ami ma Párizson kívül történt

2015. január 7., 19:04 Módosítva: 2015.01.08 07:19
2

A MINISZTERELNÖKSÉGTŐL VAN PARLAMENTI BELÉPŐJE HABONYNAK

Habony Árpádnak szakértői belépője van a Parlamentbe, amelyet a Lázár János vezette Miniszterelnökség kezdeményezésére kapott, derül ki abból a válaszból, amelyet az Országgyűlés Hivatala egy magánszemély által indított közérdekű adatigénylésre adott. Lázár János korábban azt mondta, nincs hivatalos viszonya a tanácsadóval, „ismeretségi alapon” szoktak konzultálni.

KOVÁCS BÉLA MENTELMI JOGÁT VIZSGÁLJÁK

A magyar ügyészség által benyújtott bizonyítékok alapján elegendő okot lát arra az Európai Parlament Jogi Bizottsága, hogy vizsgálja a kémkedéssel meggyanúsított Kovács Béla jobbikos EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről - ezt január 6-ai levelében közölte Polt Péter legfőbb ügyésszel a EP Jogi Bizottságának elnöke. A Központi Nyomozó Főügyészség súlyos - kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett – bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Kovács Bélát azzal gyanúsítják, hogy az orosz titkosszolgálatnak kémkedett.

MARAD A GYÜLEKEZÉSI TÖRVÉNY

A kormány nem gondolkodik a gyülekezési törvény módosításában, különösen nem a gyülekezési jog szűkítésében - jelentette ki L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Korábban Gulyás Gergely fideszes képviselő beszélt a szigorításról.

Tovább

Nagy nap lehet még egyszer a mából

2015. január 6., 19:07 Módosítva: 2015.01.07 17:42
6

ÁDER KÖVETI BAN KI-MUNT?

A Sándor-palota után a New York-i ENSZ-székház meghódítását célozta meg Áder János. A köztársasági elnök már be is indította a kampányát a szervezet főtitkárságért. Ez a magyarázat arra, miért kezdett nemzetközi szinten is foglalkozni a klímaváltozással és a fenntartható fejlődéssel a csornai politikus, aki néhány éve még ki sem ejtette a száján azt a szót, hogy környezetvédelem.

PUYIN BUDAPESTRE JÖN

A Népszava értesülései szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök márciusban Budapestre jön. Hogy miről fognak tárgyalni, azt még nem tudni. A látogatás pikantériája, hogy nem sokkal követi Angela Merkel német kancellár tényként kezelt budapesti útját, és olyan időszakban következik be, amikor soha nem látott mélypontra süllyedtek a magyar-amerikai kapcsolatok, épp azért, mert Washington nem nézi jó szemmel Budapest és Moszkva élénkülő barátságát.

A BKV-NAK SEM HIÁNYZOTT AZ ÚTDÍJ

Évi 5-10 millió forintos többletköltséggel kalkulálnak a BKV-nál a január 1-jétől bevezetett útdíj miatt. A cég hivatalosan elismerte, hogy az új matricás rendszer pluszköltséggel jár, de ennek pontos mértékét csak az év végén tudják megmondani, válaszolta a közlekedési társaság sajtóosztálya lapunk kérdésére.

MÉGSEM TESZIK TÖNKRE A KISEBB ALKOHOLKERESKEDŐKET 

A Miniszterelnökség kedden délután közölte, nem ért egyet sem a fideszes Gulyás Gergelynek, sem pedig a Nemzetgazdasági Minisztériumnak a jövedéki biztosíték mértékéről, emeléséről szóló javaslataival, ezért törvénymódosítást kezdeményez, amely visszaállítja a jövedéki biztosíték mértékét a 2014. január 1-jei szintre. A tavaly elfogadott adótörvényekben a kormány úgy döntött, hogy az alkoholtermékek, a sör, a bor, a pezsgő, valamint a köztes alkoholtermékek forgalmazásánál a jövedéki biztosíték összegét árbevételtől függetlenül 22 millióról 150 millió forintra emeli. Ez megugorhatatlan akadályt állított volna durván 150-170 kisebb cégnek, mindössze 5-6 nagyobb nagykereskedő maradt volna a piacon. 

Tovább

Furcsa, de Áder hírénél is volt fontosabb

2015. január 5., 19:08 Módosítva: 2015.01.06 07:22

Gyengülő euró, induló CES, francia botrány, kirúgott felelős. Itt van 2015 első napinapija.

Tovább

Rovatok