Index Vakbarát Hírportál

Megölték az-Zarkavit?

2005. november 20., vasárnap 22:53

Nyolc feltételezett al-Kaida tagot öltek meg amerikai katonák egy Moszul melletti házban. Feltételezések szerint a halottak között van az-Zarkavi, az al-Kaida iraki szárnyának vezetője is. Az amerikai hatóságok még nem erősítették meg a hírt.

Az Elaph arab internetes híroldal vasárnap hírül adta, hogy Abu Muszab az-Zarkavi, az al-Kaida iraki szárnyának vezetője meghalt egy támadás során - jelentette a Jerusalem Post.

A szövetséges erők vasárnap körbezártak egy házat Moszul mellett, ahol feltételezett terroristák bujkáltak. Az ostrom alatt nyolc terrorista halt meg, hárman felrobbantották magukat, hogy elkerüljék a letartóztatást. A felröppent hírek szerint köztük lehetett Abu Muszab az-Zarkavi is. A tűzharc során tizenegy amerikai katona sebesült meg.

Az AP hírügynökség egy név nélküli forrásra hivatkozva azt írja, hogy az amerikai hatóságok még nem tudják, tényleg a terrorista vezér halt-e meg Moszul mellett, megpróbálják ellenőrizni a hírt.

Moszulban rendkívüli biztonsági intézkedések voltak érvényben a ház körül - állítják az iraki hatóságok. Az amerikai katonák egész nap biztosították a területet.

Rovatok