Index Vakbarát Hírportál

Négyezren karanténban a SARS miatt Pekingben

2003. április 25., péntek 09:00

Már két pekingi kórházban rendeltek el látogatási tilalmat az atípusos tüdőgyulladás miatt. A városban négyezren vannak karanténban. A vírus két áldozatot szedett a Fülöp-szigeteken, Thaiföldön is újabb megbetegedést észleltek.

Újabb kórházat zártak el a látogatók elől Pekingben az atípusos tüdőgyulladás (SARS) miatt, immár négyezer embert tartanak karanténban. A karanténba zárt emberek a hatóságok feltételezései szerint SARS-ban szenvedő betegekkel kerülhettek kapcsolatba.

A pekingi egészségügyi hivatal illetékese pénteki sajtóértekezletén közölte, hogy eddig a kínai főváros hat kórházában kezelik a heveny légúti szindrómában megbetegedett személyeket és hozzátette, további kórházakat jelölhetnek ki erre a célra. A városi hatóságoknak sikerült megállapodni a katonai kórházakkal arról, hogy a jövőben jelezzék az atípusos tüdőgyulladás tüneteit mutató betegeiket.

Pekingben ezen a héten a második kórházat zárták le a látogatók elől, a fertőző betegségeket kezelő intézmények dolgozói ugyanakkor kijárhatnak. A betegség terjedése miatt éttermeket is bezártak a kínai fővárosban és elhalasztották labdarúgó-bajnoksági idény kezdetét is.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint Kínának előreláthatóan hónapokon át kell folytatnia a küzdelmet a SARS ellen.

Thaiföldön újabb megbetegedést jelentettek, az érintett nő állítólag Londonban kapta a fertőzést. A Fülöp-szigeteken közölték, hogy az országban ketten meghaltak atípusos tüdőgyulladásban, további két személyt is megfertőzött a vírus.

Rovatok