Index Vakbarát Hírportál

Találtak egy törzset az őserdőben

2008. május 30., péntek 09:54

Brazília és Peru határvidékén eddig ismeretlen népcsoportra bukkantak a kormány hivatalnokai. Az erdei őslakosok kunyhóik mellől nyilakkal támadtak az őket vizsgáló repülőgépre.

A brazil kormány indiánügyi hivatalának egyik munkatársa bejelentette, hogy eddig ismeretlen törzset találtak az őserdőben. A perui határ közelében, Acre tartományban bukkantak a néhány kunyhóból álló falura. A világon százra becsülik a nyugati civilizációval eddig sohasem találkozott csoportok számát, és ezek többsége Brazíliában élhet az antropológusok szerint, számolt be a BBC.

A brazil kormány azt ígérte, hogy békén hagyják a felfedezett közösséget, csupán létezésüket kívánták dokumentálni azzal, hogy a levegőből lefényképezték őket. A kormány a bejelentést arra is felhasználta, hogy figyelmeztessen: az esőerdők pusztítása szörnyű következményeket okozhatnak.

A törzset egy kisrepülővel közelítették meg, de a gép nem szállt le közéjük. A gépről készült fotókon a fák között egy keskeny tisztás látható, amelyben hosszában egymás alatt sátorszerű kunyhók állnak. A kunyhóknak ferde mindkét oldaluk és leginkább kis háztetőkre hasonlítanak.

A repülőgéppel megzavart közösség férfi tagjai vörösre festett testtel ellenségesen fogadták az idegen eszközt. A gép felé nyilakat lődöztek, természetesen hiábavalóan.

Rovatok