Index Vakbarát Hírportál

63 ezer kilométert tekertek 1 nap alatt

2008. szeptember 17., szerda 15:37

A hét végén Csillebércen nyolcadszor rendeztek Magyarországon 24 órás mountain bike-versenyt. Több mint kilencszázan neveztek.

Szombaton és vasárnap Csillebércen rendezték a nyolcadik magyarországi 24 órás mountain bike-versenyt. A versenyre több mint kilencszázan neveztek, 4-6 fős csapatok, párosok, vegyespárosok és egyéni indulók vehettek részt. A csapatokból mindig csak egy induló lehetett a pályán, a tagok döntötték el, ki mennyi idõt versenyez, de minden csapattagnak legalább 2 órát kellett a pályán tartózkodnia.

A pálya kb. 4,2 km hosszú, technikás, de közepesnél könnyebb nehézségű volt. 20%-a kivilágított, csak egy-két ugratóval és híddal nehezítették, egy ilyen versenyen legalább 60 percnyi pihenés kötelező.

A 900 versenyző 15 083 kört tett meg, ez megszorozva a 4200 méteres körökkel összesen 63 ezer kilométer, ami a Föld kerületének másfészerese.

Az abszolút összesítés első helyén a címvédőként tekerő Cube Csömör végzett, második helyen kategóriagyőztesként a junior világbajnoki ezüstérmes Benkó Barbarával felálló LTV Merida Racing, harmadikként – kategóriájában szintén legjobbként – az olimpiai kerettag Buruczki Szilárddal erősítő alkalmi csoportosulás, a ProBike Baráti Kör zárt. A szólók versenyét 98 körrel, azaz 411,6 kilométerrel Németh Antal teljesítette a leggyorsabban.

Rovatok