Index Vakbarát Hírportál

Kínai győzelem a softball torna 3. mérkőzésén

2008.08.12. 13:33 Módosítva: 2008.08.12. 14:00
4 inningig volt esély európai győzelemre. A vége 10-2 Kínának.

Kína 10-2 arányban verte Hollandia legjobbjait a softball torna 3. mérkőzésén, és bár a 8 pontos különbség sima győzelmet jelent, azért Hollandia nem adta magát könnyen. A 4. játékrészig ugyanis teljesen kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, 0-0-ra álltak a csapatok, majd az 5. tetején a kínaiak egy 5 pontos rohamot tudtak végigvinni, melyre a Hollandok csak 2 ponttal tudtak válaszolni. Innentől Kína már nem engedte újabb pontot szerezni ellenfelét, támadásban pedig a 6. tetején 1, majd a 7. tetején még 4 ponttal növelték saját befutásaik számát.

A mérkőzést 6300 néző őrjöngte végig, ennek köszönhetően a kínaiak szinte extázisban játszottak, melynek eredményeként bravúros vetődésektől sem volt mentes a kínai védelem. Támadásban pedig a 7. játékrész tetején tették fel a pontot, mikor Lifang Zhang egy 3 pontos hazafutást ütött, majd a következő ütő Yi Zhou szintén a pályán kívülre csapta a labdát (back to back home run). A győztes dobó Huili Yu lett, aki 5,2 játékrészt dobott (6. inning 2 out-nál cserélték le) és ezalatt csak 1 hitet (biztos ütést) tudtak ellene szerezni.

Holland oldalon Marloes Fellinger home run-ja érdemel szót, amit a csereként beállt Qi Li dobóteljesítményét rondította el jócskán, és mivel a második pontot is róla hozták, így hamar le is cserélte a kínai edző.



Rovatok