Index Vakbarát Hírportál

Harrison lett az NFL legjobb védője

2009. január 5., hétfő 19:28

A kiváló 12-4-es mérleggel a rájátszás második körébe, azaz a legjobb nyolc közé jutott csapat sztárja az AP amerikai hírügynökség voksolásán magabiztosan győzött, ugyanis a lehetséges 50 szavazatból 22-t gyűjtött be. Rajta kívül 13 szavazatot kapott DeMarcus Ware (Dallas Cowboys), 8-at Ed Reed, a Baltimore Ravens 2004-ben legjobb védőnek választott játékosa, 5-öt a legjobb mérleggel zárt Tennessee Titans kiválósága, Albert Haynesworth, továbbá Harrison csapattársa, Troy Polamalu is kapott két voksot.

Harrison nagyon mélyről indulva érdemelte ki ezt a díjat, ugyanis 2002-ben egyetlen csapat sem választotta a drafton, majd összesen négyszer küldték el a csapatoktól, háromszor a Steelers és egyszer a Ravens. Végül tavaly kapta meg a lehetőséget kezdőként és már akkor az All-Star gálának számító Pro Bowlon szerepelhetett, idén viszont a liga legjobb védelmének vezére volt.

Korábbi díjazottak: év játékosa: Peyton Manning (Indianapolis Colts), év visszatérője: Chad Pennington (Miami Dolphins), év edzője: Mike Smith (Atlanta Falcons), év újonc védője: Jerod Mayo (New England Patriots), év újonc támadója: Matt Ryan (Atlanta Falcons). (MTI)

Rovatok