Index Vakbarát Hírportál

Nem indul bűnvádi eljárás Phelps ellen

2009. február 17., kedd 10:25 | aznap frissítve

A tizennégyszeres olimpiai bajnok úszó novemberben marihuánát szívott egy házibuliban, de bizonyítékok hiányában nem nyomoznak tovább az ügyben.

Bizonyítékok hiányában nem indítanak bűnvádi eljárást a pekingi olimpia nyolcszoros úszóbajnoka, Michael Phelps ellen, akivel szemben kábítószer-fogyasztás gyanúja miatt folytattak vizsgálatot a hatóságok.

Leon Lott richlandi rendőrfőnök a vizsgálat lezárása után, helyi idő szerint hétfőn közölte, nincs elegendő bizonyíték a bűnvádi eljárás elindításához. "Alaposan megvizsgálva az ügyet nem gondoljuk azt, hogy van elég bizonyítékunk a bűnvádi eljárás elindítására bárki ellen, aki részt vett a novemberi partin" - mondta Lott, hozzátéve, hogy Phelps valóban amerikai hős, de ettől még be kell tartania a törvényeket.

Lott kijelentésére reagálva Phelps közleményben tudatta, hogy az eset fontos lecke volt. "Ez hiba volt, nem követem el még egyszer" - mondta a 23 éves, 14-szeres olimpiai bajnok úszó.

Phelps megköszönte családjának és szurkolóinak a támogatást, és fogadkozott, hogy továbblép az ügyön, folytatja az edzéseket. Nem versenyezhet, mert február elején az amerikai úszószövetség a sajtófotó miatt három hónapra felfüggesztette versenyjogát.

Phelps ellen azután indított vizsgálatot Dél-Carolinában a Richland megyei rendőrség, hogy a News of the World című brit bulvárlap közölt egy fotót, amelyen a sportoló egy marihuána fogyasztására alkalmas vízipipát tart a szájához.

A lap szerint a fotó tavaly novemberben készült, amikor Phelps váratlanul megjelent a dél-karolinai egyetem diákjainak házibuliján. Phelps elismerte, hogy a fotó valódi, egyben bocsánatot kért mindenkitől.

Rovatok