Index Vakbarát Hírportál

A nem piroslapos eltiltásokat el kell törölni

2009. május 21., csütörtök 15:01

Egy sorozat, amiben több száz csapat indul el, általában kiegyenlített döntőt hoz. Apróságok döntenek, az egyik edző meglepi valamivel a másikat, valamelyik játékosból látványosan előtör a zseni, vagy egy hibás játékvezetői ítéleten fordul meg a meccs. Ezek a dolgok ott dőlnek el a pályán, ez így jól is van. De van olyan is, hogy már a meccs előtt eldőlnek nagy dolgok, ennek kikerülésére viszont lenne megoldás.

A döntő előtt a nem piros lap miatt kiszabott eltiltásokat el kell törölni. A javaslat nem tőlünk származik, de az UEFA-kupa utolsó döntőjén látottak újra előhozták a témát. A Sahtar Donyeck-Werder Bremen meccs nem csak azért ígért sokat, mert ennek a sorozatnak a fináléja már korábban is hozott elképesztő meccseket, hanem azért is, mert például a brémaiakban bármikor benne van egy bolond eredmény.

A szerda esti Brémában ez a legkevésbé sem volt benne, és ezzel rosszul járt mindenki, aki nem az ukránoknak szurkolt. Hogy pont a Juventushoz tartó Diego hiányzott a legjobban, az csak azért külön érdekes, mert a torinóiak egy BL-döntőt buktak el egy hasonlóan bután beszedett sárga miatt, 2003-ban az év végén Aranylabdát nyerő Nedved nem játszhatott a Milan ellen.

Pedig egy döntőnek nem lenne szabad ilyesmin múlnia. Előfordulhatnak sérülések, és számtalan oka lehet, hogy egy csapat szerencsétlen helyzetbe kerülve ne tudjon legerősebb felállásában pályára lépni, de amire lehet hatása az embernek, arra legyen is. Platini szavait idézve, ez a labdarúgást mozgásban tartó szurkolók érdeke, és ezzel valószínűleg nem csak azok a Barca-szurkolók értenek most egyet, akik frászban vannak csapatuk BL-döntőre készülő védelmét elnézve.

Elég baj az a szurkolónak, hogy a BL-döntők 5-8 évente hoznak igazán jó meccset, idén még az UEFA-döntő sem hozta, amit hozhatott volna. Ez a Werder simán játszhatott volna egy nyílt, fordulatos meccset, a Sahtar játéka alapján alkalmas is lett volna rá, de Diego hiányában erre esély sem volt. Abba már bele sem megyünk, hogy a brazil az eltiltást jelentő sárgánál nem is követett el szabálytalanságot.el kell törölni

Rovatok