Index Vakbarát Hírportál

Ingyen nyaralás igazán szép helyen

2009. június 2., kedd 11:18 | aznap frissítve

A FIFA 59. kongresszusát a Nassauban tartják, rendkívüli téma nincs, de a tagok biztos jól érzik majd magukat. Az MLSZ-t Kisteleki István elnök és Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgató képviseli.

Kedden és szerdán a Bahamákon, pontosabban Nassauban kerül sor a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 59. kongresszusára. A tanácskozáson kéttagú delegáció képviseli az MLSZ-t. Kisteleki István elnök mellett Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgató élvezheti a fehér homokos tengerpartot.

A kongresszust megelőzte a FIFA végrehajtó bizottságának ülése, amelyen – többek között – eldőlt, hogy a 2014-es brazíliai világbajnokságnak az alábbi 12 város ad otthont: Belo Horizonte, Brasília, Cuiabá, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro, Salvador, São Paulo.

Az MLSZ tájékoztatása szerint teljesen szokványos kongresszus következik, rendkívüli napirendi pont nincs a tanácskozáson. A FIFA hivatalos honlapja szerint az ülésen elsősorban a doppingszabályokról tárgyalnak, hiszen a szervezet és a Nemzetközi Antidopping Csoport (WADA) álláspontja eddig távol állt egymástól.

Emellett a stadionok és környékük is téma, hiszen március végén 22 szurkoló vesztette életét az Elefántcsontpart–Malawi vb-selejtező előtt támadt tülekedésben.

A FIFA álláspontja szerint a Hotel Atlantis új világszínvonalú konferenciaközpontja biztosítja a baráti és szakmai tanácskozás hatékonyságát, és gyümölcsözővé teszi a szervezet tagjainak együttműködését. Az Atlantis a sziget egyik minden luxussal felszerelt exkluzív szállodája, egy éjszaka egy főre 300 dollárba kerül.

Rovatok