Index Vakbarát Hírportál

Rázuhant motorja a vb-favorit Hagára

2009. június 29., hétfő 10:42 | aznap frissítve

Súlyos balesetet úszott meg vasárnap Angliában a superbike-os Norijuki Haga, amikor elesett és többször a motorja alá került. Kisebb sérülései vannak, várhatóan futamot sem kell kihagynia.

Nagyot bukott a Superbike-vb vasárnapi, doningtoni fordulójában a pontversenyt vezető Norijuki Haga: motorja 200-hoz közeli tempónál ráesett, helikopterrel szállították kórházba.

A második futam harmadik körében történt baleset után a vizsgálatok azt mutatták, a japánnak eltört egy csigolyája, így négy hónapig fog lábadozni, ám a hétfői, részletesebb ellenőrzéskor kiderült, csak zúzódásai vannak a gerincén.

Műteni azért kell, mert karján kiújult egy korábbi sérülése, de így nagyon valószínű, hogy egyetlen versenyt sem kell kihagynia. A következő nagydíj egy hónap múlva lesz Csehországban, akkorra várhatóan felépül.

A ducatis Haga a világbajnokságot 14 ponttal vezeti az Angliában mindkét futamot nyerő amerikai Ben Spies előtt.

A motorosoknál általában ritka, hogy a gép eltalálja a pilótát, de a hétvégén megtörtént az asseni Moto GP-n is, amikor Mika Kallio kézfeje szorult Ducatija alá. Egyik ujja sérült súlyosan, indulása kétséges a vasárnapi Amerikai GP-n.

Rovatok