Index Vakbarát Hírportál

Palik nyerte a gyulai tereprali első napját

2009. július 10., péntek 20:21 | aznap frissítve

Húsz profi csapat, hat amatőr páros, quadosok és motorosok részvételével péntek délután Gyulán megkezdődött a PROHUN 500, az idei terep rali ob negyedik futama. Indult a tavalyi győztes Palik, Darázsi kettős, valamint a Szalay, Bunkoczi páros és a magyar bajnokságot vezető Zapletal, Ourednicek cseh kettős. A pénteki szuperspeciált Palikék nyerték.

A 4,5 kilométeres szakaszt Gyula külterületén, egy homokbányában, mély talajon kellett teljesíteni. A szakasz eredménye nem számít bele a végső értékelésbe, csak a szombati és a vasárnapi rajtsorrendet határozza meg. A hét utolsó két napján négy-négy szelektívet rendeznek, az össztáv 708 kilométer, ebből 477 kilométer a mért szakasz.

A verseny előtti sajtótájékoztatón előbb Sólyom Olivér, a főszervező, majd dr. Perjési Klára, Gyula polgármestere köszöntötte a résztvevőket. A polgármester a verseny első szakaszának indításánál is segédkezett. A tájékoztatón a Palik-Darázsi kettős, a 2008-as győztes is részt vett. Palik László elmondta, izgalmas, de nyugodt versenyre számít. Hozzátette, ahogy mindig most sem szeretne a verseny előtt esélylatolgatásokba bocsátkozni.

Eredmények

1. Palik László, Darázsi Gábor (Palik Racing Team, Nissan Navara) 5:30 p
2. Zdenek Porizek, Marek Sykora (cseh, szlovák, OffroadsportCZ, BMW X5) 1 mp hátrány
3. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Racing Team, Opel Antara) 2 mp

Rovatok