Index Vakbarát Hírportál

Az AL nyerte az alapszakasz legfontosabb meccsét

2009. július 15., szerda 14:57

Tovább folytatódik az American League sikersorozata, zsinórban 13. alkalommal húzták be a major sportok egyetlen olyan All Star-meccsét, amelynek valódi tétje van: idén is az AL bajnokánál lesz a pályaelőny a döntőben (World Series). A szoros meccsen jól tartotta magát a National League is, de a sok sztár között valamiért mégis kicsit lapos volt a meccs (lehet, hogy csak mi éreztük így). Obama nyitotta meg a bulit – ráadásul dobása közelebb volt a strike-hoz, mint a korábbi négy first pitch-et vállaló elnök közül bármelyiké.

Olyan régen nyert utoljára a NL, hogy már csak négy játékos aktív az 1995-ös csapatból, de idén egyiküket sem szavazták be a szurkolók. Ott volt viszont Barack Obama, az elnök a biztonsági kockázattal mit sem törődve Chicago White Sox-jakóban lépett fel Busch Stadiumban, ahol strike-nak látszó, de valószínűleg alacsony dobással lepte meg a hazai hőst, Albert Pujolst.

A Home Run Derby nagy durranását tőle várták, ez nem jött össze, de hogy még rosszabbra forduljon az All Star-hét Pujols számára, egyből az első inningben mellé is nyúlt egy sima labdának. Pechjére tele voltak a bázisok, így két ponttal vezetett az AL, de egy másik oldalról érkező errornak köszönhetően rögtön egyenlíteni tudott a NL (a 3rd base felé vágtató játékos hátáról pattant el a labda, inkább szerencsétlen dolog, mint hiba).

Az NL aztán a vezetést is átvette, igaz, megtartaniuk nem sikerült sokáig: a magabiztosan ütő AL-játékosok újra Jeter révén egyenlítettek (a Yankees sztárja szerezte csapata első pontját is). A nagy küzdelem valamiért mégsem volt olyan izgalmas – nem kizárt, hogy ennek köze van a magyar idő szerinti napfelkelte közeledéséhez -, így egészen a 7. inningig kellett várni, hogy az ember rendesen felébredjen: Crawford a kerítésre mászva vadászott le egy lelátóra tartó labdát.

A Rays centerfielderének ennyi már elég is volt ahhoz, hogy őt válasszák az All Star MVP-jének, azt ugyanis már lehetett sejteni, hogy Mariano Rivera pályára lépése után sok minden nem fog történni. A Yankees closere le is zárta a meccset (ez már pályafutása negyedik All Star save-je volt), 4-3-ra nyert az American League csapata.

Rovatok