Index Vakbarát Hírportál

Debrecenben BL-selejtez a Berettyó

2009. október 1., csütörtök 10:07

Az UEFA Futsal Cup 1. csoportjának négynapos selejtezőjén a 16 közé jutás a tét, Magyarországot a bajnok MVFC Berettyóújfalu képviseli, ellenfelei az olasz Luparense C/5, az ukrán FC Time Lviv, a moldáv SC Tornado Chisinau.

A Mezei-Vill FC célja a csoport első két - továbbjutást érő - helyének megszerzése, írja a futsal-hungary.hu.

Az ellenfelek közül a moldávokról nincs sok információ, az ukránokról és az olaszokról sikerült videofelvételeket szerezni. Az ukrán csapat erős testfelépítésű játékosokból áll, az olaszok csaknem egy tucat brazillal jönnek.

Braziljai a Berettyónak is vannak, Leo Mendest és Michelzinhót nyáron igazolták. Utóbbi sérüléssel bajlódott az utóbbi hetekben, játéka kérdéses. Domokos régóta sérült, ő nem vehet részt ezen a tornán.

A hét végi UEFA Futsal Cup a 2010. januári Európa-bajnoki döntő főpróbája is lehet a Főnix Csarnokban - emlékeztetett Trencsényi János, a Mezei-Vill válogatott csapatkapitánya.

Szerdán mind a négy csapat egy-egy edzéssel készült. A tervek szerint csütörtökön a berettyóújfaluiaknak még egy tréning lesz. Az első napon 20 órakor az ukrán bajnokkal találkoznak Szitkó Róbert vezetőedző tanítványai. - Győznünk kell ezen a meccsen - bizakodott a hétfői sajtótájékoztatón Mezei József klubtulajdonos.

A program

2009. október 1., csütörtök:
18 óra: Luparense C/5-SC Tornado Chisinau
20 óra: MVFC Berettyóújfalu-FC Time Lviv

2009. október 2., péntek
18 óra: FC Time Lviv-Luparense C/5
20 óra: MVFC Berettyóújfalu-SC Tornado Chisinau

2009. október 3., szombat: szünnap

2009. október 4., vasárnap
18 óra: SC Tornado Chisinau-FC Time Lviv
20 óra: Luparense C/5-MVFC Berettyóújfalu

Rovatok