Index Vakbarát Hírportál

Szepesi Nikolett országos csúccsal tért vissza

2009. november 13., péntek 11:53

Országos csúcsot ért el 200 m-es hátúszásban Szepesi Nikolett a százhalombattai rövidpályás ob nyitónapján, a péntek délelőtti selejtezőben. Gyurta Dániel a saját csúcsán javított jócskán 200 m mellen.

Amint arról Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek beszámolt, a Kőbánya SC versenyzője 2:05.82 perc alatt ért célba, ezzel a múltnak adta át Verrasztó Evelyn 2:05.91-es magyar rekordját, amit a Jövő SC-Veolia úszója hat nappal ezelőtt állított fel a moszkvai Világkupán. Szepesi teljesítménye azért is elismerésre méltó, mert a 22 éves, korábbi sokszoros magyar bajnok, Eb-bronzérmes úszó idén januárban bejelentette visszavonulását, majd - újragondolva döntését - és szeptember elején tért vissza az élsportba.

„Örülök a sikeres újrakezdésnek” – kommentálta visszafogottan tanítványa eredményét Turi György, a kőbányaiak mesteredzője. A 25 méteres medencében zajló százhalombattai ob-n Gyurta Dániel is csúcsdöntéssel kezdte meg szereplését: a Jövő SC nagymedencés világbajnoka, olimpiai ezüstérmese fő számában, 200 m mellen saját eddigi legjobbját, a 2007. december 16. óta élt 2:05.49 percet módosította péntek délelőtt 2:04.61-re.

Rovatok