Index Vakbarát Hírportál

A MOB bemutatta a 2009-es évkönyvét

2009. december 4., péntek 13:41

Bemutatták a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 24. sportévkönyvét, amely feleleveníti és lezárja az elmúlt húsz év történéseit, és visszatekint a 2009-es év magyar és nemzetközi sporteseményeire. A könyvet a MOB pénteki sajtótájékoztatóján mutatták be hivatalosan.

„Az idei évben nem volt olimpia, de nagyszerű sportteljesítményekkel, és remek magyar sikerekkel volt tele - mondta Schmitt Pál, a MOB elnöke. - Reméljük, hogy ezzel a könyvvel segítünk megvalósítani egyik legfontosabb célkitűzésünket, a sport általi nevelést.”

A közel 600 oldalas, sok képpel illusztrált kiadvány 7.940 forintba kerül. Az elnök beszámolt arról is, hogy a bemutató előtt véget ért elnökségi ülésen Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnökének kérésére úgy döntöttek, hogy a jövő évi úszó Európa-bajnokság közvetítésének ügyében a MOB segítséget nyújt a magyar szövetségnek.

Schmitt arról is beszámolt, hogy a MOB szeretné, ha a Nemzeti Sporttanács még ebben az évben összehívna egy rendkívüli ülést, amelyen a jövő évi sportköltségvetésről, és a jövő februári vancouveri téli olimpia költségeiről egyeztetnének. A magyar csapat ötkarikás eseményre való kiutazásához az állam ugyanis az előzetesen ígért 40 millió forint helyett csak 15 millióval tud hozzájárulni.

Rovatok