Index Vakbarát Hírportál

Hegedűs Csaba Londonban is a birkózók főnöke lesz

2010. február 7., vasárnap 11:33 | aznap frissítve

Hegedüs Csaba, a Nemzetközi Birkózószövetség (FILA) elnökségi tagja, a magyar szövetség (MBSZ) elnöke lesz a 2012-es londoni olimpia birkózóversenyének technikai igazgatója - tájékoztatta az MBSZ az MTI-t vasárnap. Pekingben is Hegedűs vezényletével zajlottak a sportág olimpiai eseményei.

A FILA értékelése szerint a 2005. évi budapesti világbajnokság a rendezés etalonja lett a birkózásban. Hegedüs sorozatban kapta a megbízásokat, hogy tartsa kézben a világ- és kontinentális bajnokságok, egyéb kiemelkedő események szervezését és lebonyolítását. A tekintélyes sportmagazin, az amerikai Sport Illustrated a pekingi olimpián szerepelt sportágak között a birkózást értékelte a legjobbnak a verseny körülményeit és szervezettségét illetően.

A FILA krasznojarszki elnökségi üléséről hazatért Hegedüs Csaba elmondta: bár a formális döntés még nem született meg, bizonyosra vehető, hogy Budapest lesz a 2013-as felnőtt világbajnokság házigazdája.

Magyarország az idén két nagy eseménynek ad otthont: március 6-án és 7-én Szombathelyen rendezik meg a FILA Golden Grand Prix-sorozatának első kötöttfogású versenyét, július 20. és 25. között pedig Budapesten a junior-világbajnokságot.

Rovatok