Index Vakbarát Hírportál

Raikkönen a 10. helyre hajt a Svéd Ralin

2010. február 12., péntek 09:59

A verseny első napján a 11. hely az övé, fiatal Ford-pilótát kellene lenyomnia a tízért. A menők messze vannak.

Nyolcadik lett a csütörtök esti szuperspeciálon első citroenes rali-vb-futamán Kimi Raikkönen, péntek reggel az első gyorsaságin 13. A kezdéskor öt másodperccel maradt le Svédországban Dani Sordótól, majd 56-tal az összetettben is élre álló Sebastien Loebtől. Azért is kapott ennyit, mert Nasser Al Qassimi épp eléje jött vissza az útra kicsúszása után, feltartotta a célig.

A volt Forma-1-bajnok ugyanolyan autóval megy, mint a két klasszis, ő a leglassabb citroenes, csapattársa, Sebastien Ogier is megelőzi. Nem is várt mást, elmondta, a menők mögött lesz, célja, hogy végig menjen a futamon.

Az összesítésben már kiszorult a tízből, a harmadik szakasz után - amikor 38 másodpercet kapott a nyertestől - 11. volt. A negyedik gyorsaságin újra fél perc hátrányt szedett össze, amivel helyezését szilárdan tartja.

A 10. Matthew Wilsontól fél percre van, nem sokkal lassabb a 23 éves angolnál, aki a Ford-csapatfőnök Malcolm Wilson fia.

Két hete a finn bajnokságba számító Lappföld-ralin hamar kicsúszott, visszajött, 58. lett.

Raikkönen Svédországban kedden, a bemelegítéskor közúton koccant, de ez egyáltalán nem befolyásolja szereplését.

Pénteken hat gyorsaságit teljesítenek a pilóták, majd este visszamennek az épített pályára, ahol csütörtökön kezdtek. A verseny vasárnapig tart, az eredmények itt követhetőek.

Rovatok