Index Vakbarát Hírportál

Brutális verseny lehet szuper G-ben

2010. február 19., péntek 17:53

A drámai és fantasztikus férfi lesikló verseny után a szuperóriásműlesiklás talán még nagyobb izgalmakat hozhat. A lesiklásban egy tizeden belül futott be a legjobb három: a svájci Didier Defago, a norvég Aksel Lund Svindal és az amerikai Bode Miller.

A pálya péntek este lassabb lesz - már nem százhússzal, csak százzal repesztenek -, de mivel nemcsak ők hárman, hanem a két svájci Didier Cuche és Carlo Janka is nagy formában van, a különbségek még kisebbek lesznek a legjobbak közt.

“Annyiért mindenképp megéri” - mondta Szabó Gábor az Eurosport vezető kommentátora, amikor megtudta, hogy Cuche győzelme 4,5-szeres pénzt ér. Cuche hatodik lett lesiklásban.

“Remélem nyerni fog, mert eddig csak az olimpiai arany hiányzik az életéből. Tavaly egyébként a világbajnokságon ő nyert, 35 évesen” - tette hozzá. (Szabó Vonn sikerét megjósolta, és szerinte még két aranyat nyerhet, a svéd Jönssonra tett volna viszont a sprint sífutásban, azt elbukta.)

Bode Miller 2005-ben ugyancsak volt világbajnok, de olimpiai aranya még neki sincs semmiben. Most lehet, még ha a kombinációban talán árnyalattal esélyesebbnek is tűnik.

Svindal és Miller sikere hatszoros pézt ér.

Rovatok