Index Vakbarát Hírportál

Totti készen áll az Inter-verésre

2010. március 27., szombat 07:55

A szombat a rangadók napja három topligában is, a Sportingbet segítséget nyújt az eligazodásban.

Chelsea – Aston Villa
Stamford Bridge, London; 2010.03.27, 16:00

Miután csapata szerdán 5-0-ra verte a biztos kieső Portsmouth-t, úgy fogalmazott Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere, hogy reméli, hogy túlléptek a rossz pillanaton, és ha szombaton is nyernek, akkor túl lesznek a rossz perióduson is.

A bajnoki címhez kulcsfontosságú, hogy minél előbb túltegyék magukat a múlt heti Bajnokok Ligája búcsún, mert Blackburnben (1-1) még érezhető volt a sokkhatás. Mostani győzelmükkel a londoniak konszolidálták egy pontos hátrányukat a Manchester United mögött, és a jövő héten nagy rangadó lesz az Old Traffordon. Győzelemmel szeretnének odautazni.

Komoly akadály lehet azonban a Villa, amely 2010-ben még nem kapott ki a bajnokságban, pedig már játszott az Arsenallal és a Uniteddel is. Nincsenek viszont jó formában, hazai pályán csak ikszeltek a Wolves, majd a Sunderland ellen. Ráadásul mindkét alkalommal ők voltak hátrányban. Szerencse, hogy John Carew remek formában van – először két, majd egy góllal egyenlített. Ezzel már hat találatnál jár a legutóbbi öt fellépésén - négyszeres pénzt ér, ha most is gólt lő -, de így is távolodni látszik még az Európa Ligát érő hely is. Ősszel 2-1-re nyert a Villa.

Ezzel együtt a találkozó egyértelmű esélyese a bajnokságban immár 24 gólos Didier Drogba csapata. A szerdán is két gólt szerző elefántcsontparti csatár neve mellett 3.75-ös szorzó áll, mint első gólszerző. Ugyanezen a listán csak hatodik Florent Malouda – hétszeres szorzóval -, ám érdemes rá is gondolni, mert az utóbbi időben kiváló formába lendült, amit szerdán ő is két góllal támasztott alá. Tavaly a Chelsea 2-0-ra nyert, ezúttal 29-szeres szorzóval fizet, ha Malouda nyitja meg a gólokat, és ez lesz a végeredmény.

Elnézve a Villa döntetlenszériáját, talán nem elítélendő, ha valakit a 4.333-as szorzó rabul ejt. 

AS Roma – Internazionale
Stadio Olimpico, Róma; 2010.03.27, 18:00

Február végén és március elején a Roma ikszelt a Napolival, a Milannal, majd a Livornóval, így a félelmetes felkapaszkodásuk után távolodtak bajnoki reményeik. Most mégis versenyben van, mert a milánóiak szerencsétlenkedtek, és egy győzelemmel egy pontra közelítené meg az éllovas Intert.

A rómaiak az utóbbi két fordulóban magukra találtak – 4-2-re verték az Udinesét, majd 2-0-ra nyertek Bolognában. Támadóik jó formában vannak – a két meccsen Baptista, Toni és Vucsinics is (utóbbi háromszor is az Udinese ellen) betalált, vagyis egyelőre megvoltak Totti nélkül is, de a hazaiak ikonja visszatérését ígérte szombat estére.

Hét közben az Inter 3-0-ra verte a Livornót, Samuel Eto’o úgy látszik valóban magára talált a múlt heti BL góljával - most megszerezte első Serie A gólját is 2010-ben, majd rögtön egy másodikat is.

Eto’o és Vucsinics tehát a két csapat legjobb formában lévő támadói, és őket már csak azért is érdemes kiemelni, mert ősszel is ők voltak eredményesek. A döntetlen reális végeredmény lenne: a ritka, teljesen kiegyenlített szorzók is ezt sugallják.

A két csapat tavaly március elején az idény egyik legjobb meccsén, 3-3-as döntetlent játszott. Ezúttal 3.50-es szorzóval fizet, ha háromnál több gól születik, és 67-szeres a kifizetés, ha a pontos végeredmény most is 3-3 lesz. Az őszi eredményt tükröző 1-1 6.50-szeres kifizetéssel jár. Azon a meccsen egyébként Vucsinics már a 13-ik percben betalált – most hatszoros kifizetéssel jár, ha a 11-20-ik perc között születik az első gól.

A Roma október huszonnyolcadika óta nem kapott ki a bajnokságban.


Bayer Leverkusen – Schalke 04
BayArena, Leverkusen; 2010.03.27, 18:30


Hét fordulóval a vége előtt a harmadik Leverkusennek mindössze három, a második Schalkénak pedig egyetlen pont a hátránya az első Bayern mögött. Múlt héten mindkét üldöző nagy lehetőséget szalasztott el, miután a müncheniek meglepetésre kikaptak Frankfurtban. Egyikük sem előzött, mert a Bayer folytatta hullámzó teljesítményét, és 3-0-s vereséget szenvedett a negyedik Dortmund otthonában, majd a Schalke a hatodik Hamburg otthonában játszott 2-2-t.

A Schalke nagy menetelésben van, 2010-ben eddig csak egyszer kapott ki a Bundesligában. Most viszont nagyon nehéz szériában van, és kérdés, hogy mennyire veti vissza a szerda esti kiesés a Német Kupa elődöntőjében – hosszabbításban kapott ki hazai pályán a Bayern Münchentől.

A stabil Schalke és az ingadozó Leverkusen ellenére a szorzók nagy jelentőséget tulajdonítanak a hazai pálya előnyének, ennek megfelelően a Bayer az esélyesebb. A Schalke esetleges fáradtsága mellett még a hazaiak mellett szólhat, hogy ősszel jók voltak egy 2-2-es döntetlenre a Schalke pályaválasztásánál, illetve még az is, hogy a tavalyi idényben oda-vissza ők nyertek 2-1-re.

Érdemes lehet az 1X-nek megfelelő tételt megjátszani a Dupla esély fogadási listán, 1.30-as szorzóval. Ősszel egyébként a félidei vendégvezetés után óriási hajrával egyenlített a Schalke (gólok a 83-ik és a 88-ik percben) – ezúttal 15-szörös kifizetéssel jár a dupla eredmény listán, ha a félidőben még a Leverkusen vezet, de csak egy pontot szerez.

A speciális fogadásoknál 2.50-szeres kifizetéssel jár, ha a csapatok utóbbi három bajnoki találkozójához hasonlóan, ezúttal is születik gól a 79 perc után.

Rovatok