Index Vakbarát Hírportál

Finálés csapatremények a ritmikus gimnasztika Eb-n

2010. április 16., péntek 14:33

A felnőtt együttes kéziszer-csapat szombaton kezdi meg a szereplést az rg-sek brémai Európa-bajnokságán, ahol a magyarok közül a juniorok is szőnyegre lépnek. Már túl van a pódiumedzésen a brémai ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon a Buda Júlia, Hauser Judit, Kohlhoffer Fanni, Topic Dária, Tőkés Anna és Vándor Ágnes összeállítású magyar együttes kéziszer-csapat, a versenyzést szombaton kezdik el.

A kontinensviadalon a magyarok közül az együttes kéziszer-csapat és a juniorok egyéniben lépnek szőnyegre. A kéziszer-csapatoknak szombaton rendezik a selejtezőt, 22 gárda részvételével, a magyar együttes kötél-szalaggal kezd, 16-os sorszámmal, majd az 5 karika következik. A szombati nap eredménye alapján a csapatoknál hirdetnek összetett eredményt, vasárnap pedig a két szerenkénti fináléra kerül sor.

A junioroknál Szolnoki Nikolett kötéllel és buzogánnyal, Hernesz Bernadett labdával, Boldizsár Blanka pedig karikával indul. Juniorban a 4 szer eredménye alapján egyéni összetett csapateredményt hirdetnek, illetve szerenként lehet kvalifikálódni a finálékba. Szolnoki és Boldizsár számára külön téttel bír a viadal, mivel itt lehet kvótát szerezni az augusztusi szingapúri Ifjúsági Olimpiára. Európából 6 versenyző kaphat kvalifikációt, országonként egy. A versenyzők péntek-szombaton bemutatott gyakorlatai beleszámítanak a kvótaszerzésbe, vasárnap pedig azon szereket mutatják be, melyekre korábban nem került sor, vagyis Szolnoki a labdát és a karikát, Boldizsár a kötelet, a buzogányt és a labdát.

A magyar érdekeltségű program

április 16,. péntek: junior kötél-karika selejtező, 21.00 junior kötél-karika finálék

április 17., szombat: együttes kéziszercsapat selejtező ( karika, szalag-kötél), junior labda-buzogány selejtező, 20.00 junior labda-buzogány finálék

április 18., . vasárnap : együttes kéziszercsapat, finálék, fennmaradó junior szerek az Ifjúsági Olimpiai kvalifikációhoz

április 19., hétfő: érkezés Ferihegy 2A, 22.20

Rovatok