Index Vakbarát Hírportál

Autójában égett halálra a német herceg

2010. április 26., hétfő 12:26

Leo Löwenstein a Nürburgringen két autóval ütközött, Aston Martin GT4-e felborult, kigyulladt, a 43 éves német versenyzőn nem tudtak segíteni.

A német pilóta a VLN (Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring) gyorsasági sorozat harmadik idei futamán, a Nürburgringen szenvedett halálos balesetet, a tragédia a négyórásra tervezett verseny 22. körében történt: Löwenstein két másik autóval is ütközött, Aston Martin GT4-e felborult és kigyulladt.

A biztonságiak hiába igyekeztek a segítségére, Löwenstein égési sérüléseibe és a füstmérgezésbe a helyszínen belehalt. Szakértők szerint a borulásnál elveszíthette eszméletét, így nem tudott menekülni. A versenyt azonnal leintették.

A 10 versenyből álló sorozatban 2001 augusztusa után történt ismét halálos baleset, akkor Ulrich Richter vesztette életét. A mostani tragédia csaknem ugyanazon a helyen történt, ahol 1976. augusztus 1-jén Niki Lauda majdnem a kocsijában égett.

Leo Löwenstein Aloys-Konstatinnak, Löwenstein-Wertheim-Rosenberg 9. hercegének legidősebb fia, egyben a tartomány trónörököse volt. Szintén nemesi családból származó feleségétől négy gyermeke született.

Rovatok