Index Vakbarát Hírportál

Értsék meg, nem repülök Tökölön

2010. május 3., hétfő 10:34

Besenyei Pétert, Világkupa-győztes magyar műrepülőt nyílt levélben szólították fel, hogy ne repüljön a tököli repülőtéren, mert ezzel több tízezer ember életét teszi tönkre. Ő azt mondja, idén még nem is járt ott.

Szigethalom nem hivatalos honlapján nyílt levélben szólították fel Besenyei Péter tízszeres magyar bajnok műrepülőt, ne használja a tököli légteret, mert ezzel a környék településein élő emberek mindennapjait teszi élhetetlenné.

Az Index megkeresésére Besenyei röviden csak katasztrófaként jellemezte az ilyen és ehhez hasonló leveleket, amelyekből naponta többet is kap. "Értsék már meg, hogy idén még nem is jártam Tökölön, most jöttem haza Ausztráliából, megyek tovább Rio de Janeiróba, sosem vagyok itthon. Majd akkor szóljanak, ha Red Bull feliratú gépet látnak arrafelé."

A tököli repülőtér közel 70 éve üzemel, először repülőgépgyárként funkcionált, besorolás szerint nem nyilvános le-és felszállóhely, 2003-ban itt rendezték a Red Bull Air Race egyik futamát. "Érdekes módon nem azok szoktak felháborodni, akik régóta itt laknak, hanem azok, akik pár éve költöztek ide. Mindenki tudja, hogy Tökölön repülőtér van, akit zavar, miért jön ide lakni?"

A Red Bull Air Race következő futama május 8-9.-én lesz Rio de Janeiróban, Besenyei Péter jelenleg 11 ponttal a hatodik helyen áll.

Rovatok