Index Vakbarát Hírportál

A Red Bull Air Race újra Rióban

2010. május 4., kedd 12:08

A 2010-es idény harmadik futamaként a Red Bull Air Race világbajnokság május 8-9-én ismét visszatér Brazíliába. Újabb nézőcsúcsot remélnek Rio de Janeiróban, miután 2007-ben egymillióan látogattak ki az első dél-amerikai versenyre. A címvédő brit Paul Bonhomme hajszálnyi előnnyel áll az élen, de Rióban akár kilenc riválisának is esélye van arra, hogy megelőzze.

A két első versenyen - Abu-Dzabiban és Perthben - gyűjtött 22 pontjával az élen álló Bonhomme kellemes emlékekkel tér vissza Rióba, 2007-ben elért három győzelméből az elsőt itt szerezte.

A perthi győzelmével az összetettben a 11. helyről a 3. helyre ugró Arch bebizonyította, hogy milyen gyorsan átrendezhető a mezőny, amely a világbajnokság hat éves történelme során soha nem volt ennyire kiegyensúlyozott.

air race rio

A Curibitából származó brazil Adilson Kindlemann a világbajnokság első dél-amerikai pilótája. Az ausztráliai Perthben rendezett legutóbbi futam egyik edzésén történt balesete miatt azonban nem indulhat Rióban. A Red Bull Air Race világbajnokság vezető sportorvosa, Dr. Helmut Haunstein vizsgálatát követően a Red Bull Air Race Bizottság úgy döntött, hogy a Team Kindlemann az európai futamokon folytathatja a versenyzést. Körülbelül 3 hónapra lesz szükség a teljes visszatéréshez.

A riói versenyt ezúttal a tengerpart Flamengo nevű szakaszán tartják, mivel a múltkorinál is nagyobb tömegre számítanak.

Rovatok