Index Vakbarát Hírportál

Carlos Sainz: Ha nincs verseny, suliba járok

2010. május 31., hétfő 12:02

Még csak 15 éves, de már szép eredményei vannak, nem pontosan azt az utat szeretné bejárni, mint kétszeres ralivilágbajnok, Dakar-győztes apja: a Forma-1 az álma.

A Hungaroringen edzettek a napokban a Formula BMW résztvevői, köztük Carlos Sainz fia is. Az ifjabb Carlos még csak 15 éves, de elsőre látszik rajta, hogy profi.

Ebben az együléses sorozatban a fiatalok 15 éves kortól kapnak lehetőséget, hogy a gokartból eggyel feljebb lépjenek. Sainz tavaly megnyerte a monacoi Kart Kupát, ideje volt továbblépnie.

Első szezonjában eddig egy második és egy negyedik helye van, az EuroInternational csapatban versenyez, a Red Bull Junior Program is támogatja.

"Nagyon jó érzés náluk lenni, mindenki profi, már eddig is nagyon sokat tanultam itt." Gyakran hasonlítgatják az apjához, de ezt inkább pozitívan éli meg: "Ez egy olyan dolog, amit nem lehet kikerülni. Apu egyébként nagyon kritikus velem, minden apró hibát, részletet észrevesz, aztán ezeket mindig megbeszéljük, ami nagyon sokat segít nekem. Ő is azt szeretné, hogy a legjobb legyek."

A 2010-es sorozat nyolc futamból áll, ebből hetet a Forma 1-esek előtt rendeznek meg. "Ötéves korom óta a Forma-1 az álmom, keményen dolgozom érte, nagyon nehéz, mert mindenki be akar jutni, és szerencse is kell hozzá."

"Apu azt mondta, versenyezhetek, de a sulit is csinálnom kell. Ha az autómban ülök, minden más megszűnik létezni, a kanyarokra kell koncentrálnom, de amikor éppen nincs verseny, iskolába járok."

A Formula BMW Pacific következő állomása Dél-Koreában lesz, augusztus 28-29-én.

Rovatok