Index Vakbarát Hírportál

Itt az idő a rendező bukására

2010. június 11., péntek 12:33

Dél-Afrika – Mexikó
Soccer City Stadion, Johannesburg; 2010.06.11, 16:00

Döntetlent még nem játszott a két ország, Dél-Afrika egyszer nyert, Mexikó kétszer.

Az eddigi világbajnokságokon a rendező mindig túlélte a csoportmeccseket, pedig 1994-ben nem igazán lehetett számítani az Egyesült Államok továbbjutására.

Dél-Afrika kétszeresen is történelmet írhat, kieseik, és még a nyitómeccsen is vereséget szenved. (Ennek oddsa: 2,5) Ilyenre sem volt még példa.

Az összeesküvés-elméletek kedvelői már mondják is, nem véletlenül üzbég vezeti, hiszen nem szabad a rendezőnek rögtön kikapnia. Ezért is lesz döntetlen, ami több mint háromszoros pénzt ér. (1970-ben Mexikó játszotta a nyitómeccset, 0-0 a szovjetekkel.) A bátrabbak 1-1-re raknak, hatszoros jutalomért.

Talán nem túlzás, hogy Mexikó három csatárán – Vela (Arsenal), dos Santos (Galatasaray) és Hernandez (MU) - múlik, mi lesz a hazai csapat sorsa. Ha ők jól használják ki lehetőségeiket, nehéz elképzelni, hogy Dél-Afrika akár a döntetlent is elérje.

Ha egygólos meccs lesz, 2,7-szeres a nyeremény, ha kettő, akkor is másfél. Az első meccsen hagyományosan kevés gól szokott lenni, még ha négy éve a németek ki is tömték Costa Ricát.

A dupla eredménynél beszédes, hogy leggyengébben az fizet – négyszeres pénzzel -, ha Mexikó már a félidőben is vezet, és azt meg is őrzi. Ehhez egy adalék: az elmúlt három vb-n, mindig megnyerte első meccsét Mexikó.

Ha az első gólra várni kell a hatvanadik percig, tizenháromszoros a nyeremény. Ha már az első meccsen meglesz az első büntető, 3,5-szeres a nyeremény.

Várható kezdőcsapatok:

Dél-Afrika: Khune (16) - Gaxa (2), Mokoena (4), Khumalo (20), Masilela (3) - Dikgacoi (13), Letsholonyane (12) - Pienaar (10), Modise (11), Tshabalala (8) - Mphela (9)
Mexikó: Perez (1) - Aguilar (12), Osorio (5), Rodriguez (2), Salcido (3) - Castro (8), Marquez (4), Torrado (6) - G. dos Santos (17), Hernandez (14), Vela (11)

Rovatok