Index Vakbarát Hírportál

A bolgár sportvezetést bírálta súlyemelőelnök

2010. június 19., szombat 14:04

Anton Kodzsabasev, a Bolgár Súlyemelő Szövetség elnöke szombaton a világszövetség (IWF) nemzetközi sajtótájékoztatóján bírálta országa sportvezetését, amiért elzárkózott a Szófiában jelenleg is zajló junior-világbajnokság támogatásától. Kodzsabasev felháborítónak nevezte, hogy semmiféle segítséget nem kaptak a rendezéshez az államtól, és úgy fogalmazott: azon sem csodálkozna, ha az IWF soha többé nem bízna rá Bulgáriára semmilyen világversenyt.

„Öten szerveztük a vb-t, s próbálunk azóta is megfelelni az elvárásnak, hogy minden rendben legyen” – idézte az IWF titkársága az elnök szavait, aki még hozzátette: a hazai emelők saját pénzükön vesznek részt a vb-n, s ha így marad a helyzet, Bulgária a dicső sportági múltja ellenére nem tud majd elindulni sem a szeptemberi, törökországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, sem a 2012-es londoni olimpián.

Aján Tamás, az IWF magyar elnöke előrebocsátotta, hogy nem kíván beavatkozni az ország sportbelügyeibe, de neki is az a véleménye: megengedhetetlen, hogy a bolgár sportvezetés távol tartsa magát a saját országában zajló világeseménytől.

„Ezen a világbajnokságon 65 ország versenyzői, küldöttei vannak jelen, amelyet nem negligálhat a bolgár kormány illetékese. Az IWF elnökségi ülésén a miniszter úr még ott volt, a vb megnyitóján azonban már nem, s azóta sem láttam - fogalmazott a nemzetközi tájékoztatón a magyar sportdiplomata. – Az egyik szemem nevet, mert minden nehézséggel együtt is jól szervezett vb folyik Szófiában, a másik azonban sír a bolgár súlyemelés megosztottsága, nehéz belső helyzete miatt.”

Rovatok