Index Vakbarát Hírportál

Aranyérmes a férfi párbajtőrcsapat a vívó Eb-n

2010. július 22., csütörtök 17:35 | aznap frissítve

Az olimpia műsoráról átmenetileg lekerülő férfi párbajtőrcsapat döntőt a magyarok megnyerték a lipcsei vívó Európa-bajnokságon. Az oroszok ellen volt a címvédő csapat egyetlen szoros összecsapása, akkor egy tus döntött. A fináléban Imre Géza volt a kulcsember. A magyarok egy aranyat nyertek, Boczkó Gábor nyert még egy ezüstöt is.

Aranyérmet nyert a Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Pádár Tamás összeállítású párbajtőrcsapat csütörtökön, a lipcsei vívó Európa-bajnokság utolsó napján.

A magyar csapat, amely címvédőként versenyzett, az izraeliek, az oroszok és a svájciak legyőzésével jutott el a döntőig, és ott simán, 45-39-re verte az ukrán csapatot.

Már az első kör után magabiztosan, hét tussal vezettek a magyarok, és bár a második három asszót követően valamelyest csökkent a különbség, Imre Karusenko elleni 6-0-jával gyakorlatilag eldőlt az összecsapás. A tíz találatnyi különbségből (32-22) Somfai és Boczkó hatot megőrzött.

A tavaly győztes csapatban Boczkó, Imre és Somfai mellett Rédli András szerepelt, ezúttal utóbbi helyére Pádár Tamás került.

A női kardcsapat egyetlen tussal szorult le szorult le a dobogóról, és lett negyedik.

Eredmények:
férfi párbajtőrcsapat:
döntő:
Magyarország-Ukrajna 45-39
a 3. helyért:
Németország-Svájc 35-34

korábban:
nyolcaddöntő:
Magyarország-Izrael 45-30
negyeddöntő:
Magyarország-Oroszország 36-35
elődöntő:
Magyarország-Svájc 45-35
Ukrajna-Németország 45-39
Ebben a számban 22 csapat indult.

Rovatok