Index Vakbarát Hírportál

Rövidpályás úszó-Eb Eindhovenben, vb Dubajban

2010. augusztus 11., szerda 14:36

Nory Kruchten, az Európai Úszóliga (LEN) elnöke szerint a budapesti úszó Eb kiváló megrendezésével a magyarok magasra tették a lécet az ez évben még hátralévő két vizes világverseny házigazdái számára.

A kontinentális szövetség első embere erről azon a szerdai ajtótájékoztatón beszélt, amelyen bemutatkoztak az eindhoveni Eb és a dubaji vb szervezői. A holland városban november 25. és 28. között kerül sor a rövidpályás Eb-re, majd december 15-től 19-ig Dubajban, szintén 25 méteres medencében rendezik a vb-t.

Az eindhoveni eseményt abban a Pieter van den Hoogenbandról, az ország leghíresebb úszójáról elnevezett komplexumban rendezik meg, ahol a 2008-as, normálmedencés Európa-bajnokságot is lebonyolították.
A dubajiak, akik a 2013-as - 50-es medencébe kiírt - vb-ről utóbb gazdasági okok miatt lemondtak, az idei rövidpályás világbajnokságot megtartják, és amint azt képviselőjük a tájékoztatón elárulta, befejezték a 300 millió dollárba került létesítményegyüttes munkálatait.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) és a budapesti Eb szervezőbizottságának elnöke az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a MÚSZ mindkét rendezvényre küld csapatot, de elsőbbséget élvez a világbajnokság. Ezzel együtt elképzelhető, hogy a hazai úszók közül többen is mindkét viadalon rajthoz állnak.

Rovatok