Index Vakbarát Hírportál

Cseh első, Verrasztó második idővel döntős

2010. augusztus 15., vasárnap 10:28

400 vegyesen akár hármas magyar győzelem is születhetett volna, de a szabály szerint egy nemzetet csak ketten képviselhetnek a döntőben. Kis Gergőnek 3 század hiányzott a fináléhoz, így Verrasztó Dávid harcolhat Cseh Lászlóval az aranyért fél hattól.

A budapesti úszó Európa-bajnokság utolsó versenynapjának délelőttjén a férfiak 400 méteres vegyesúszó előfutamait rendezték.

Cseh László magabiztos versenyzéssel, kissé tartalékolva is megnyerte futamát, és majdnem 4:14 alá került, de egy századdal nem sikerült a bravúr.

Így is simán lett első, Verrasztó Dávid - amennyire tudott - ragadt rá, és második lett mögötte 4:14.73-mal.

Verrasztó majd kicsattant az örömtől, amikor meglátta, hogy három századdal megelőzte azt a Kis Gergőt, aki az országos bajnokságon ebben a számban lehajrázta Csehet.

"Nem vagyok teljesen elégedett a mostani úszásommal, nehézkesnek éreztem magam, fárasztónak az egészet. Délután sokkal jobb kell, de annak azért örülök, hogy elsőként kerültem be a döntőbe" - mondta Cseh.

400 gyorson a nőknél nem jutott döntőbe magyar, Mutina Ágnes volt a legjobb, de ő is csak a tizenötödik helyre ért oda.

A 4x100-as női vegyesváltó sem jutott döntőbe, a férfiak ellenben megcsípték a nyolcadik helyet, és délután akár Cseh Lászlóval kiegészülve küzdhetnek a jó helyezésekért. A váltó délelőtti összeállítása: Szilágyi Ádám, Gyurta Dániel, Hős Péter, Kozma Dominik.

Rovatok