Index Vakbarát Hírportál

Szalay az élen a Hungarian Baja első napja után

2010. augusztus 27., péntek 20:11

A Szalay Balázs, Bunkoczi László páros a legjobb magyar a HunGarian Baja első napja után, míg az abszolút sorrendben a lengyel Krzysztof Holowczyc áll az élen.

A Dabas térségében zajló versenyen, amely a magyar bajnokság mellett a Baja Kupa utolsó előtti futama is, Holowczyc mögött az orosz Borisz Gadaszin áll a második, a belga Joost van Cauwenberge a harmadik helyen. A magyar bajnoki értékelésben Szalay után Korda Erik a második, Fazekas Károly a harmadik.

A verseny, melynek össztávja 568 kilométer, 45 autós és kamionos egység állt rajthoz. Szombaton öt szelektív szakaszt, összesen 227 kilométert teljesít a mezőny, vasárnap három szelektív szakasz és 130 kilométer vár a versenyzőkre.

Az esemény sajtótájékoztatóján megjelent a kétszeres Dakar-rali és Africa Race-győztes francia Jean-Louis Schlesser, aki elmondta, tapasztalatai szerint az afrikai országok kormányai és lakói szeretik a terepralisokat, és neki csak pozitív tapasztalatai vannak a 2008-as Dakar-törlés után életre hívott új versennyel, az Africa Race-szel kapcsolatban.

Eredmények (nem hivatalos):
1. Szalay Balázs (Opel) 4:16 perc
2. Korda Erik (Nissan) azonos idővel
3. Fazekas Károly (BMW) 4:21

Rovatok