Index Vakbarát Hírportál

Horribilis pénzt hoz a San Marinó-i gól

2010. október 7., csütörtök 11:31

A 2012-es Európa-bajnoki selejtezői közül a legkönnyebb meccs jön péntek este héttől a Puskás stadionban. San Marinót hét éve kapott gól nélkül vertük, miközben nyolcat is lőttünk. Itthon hármat, idegenben ötöt.

Mivel országos egyesről beszélünk, a hazai győzelemre nincs is értelme fogadni, sokkal fontosabb, hogyan születik meg ez a győzelem.

San Marinót nagyon meg szokták verni, azt kell eldönteni, van-e annyi erő a magyar csapatban, hogy erre képes legyen. A svédek hatot vágtak nekik egy hónapja, a hollandok idegenben ötöt. Szokott viszont általában egy olyan ellenfél is lenni a csoportban, amelyik nagyon megszenved a csoport outsidere ellen.

Legutóbb a lengyelek csak kettővel verték őket idegenben, otthon cserébe tízet lőttek. A szlovákok és a csehek is hetet lőttek nekik a 2010-es vb-selejtezőkön. Nagy különbség alig van, ha San Marino otthon vagy idegenben játszik.

Amióta Egervári Sándort kinevezték kapitánynak, még mind a három félidőt gól nélkül zártuk. Angliában, Svédországban és Moldova ellen is szerencsénk volt, most nekünk kellene irányítani a játékot.

Ha a magyar válogatott nem lesz olyan formában, hogy kezdeti nagy rohamaiból rögtön gólt lőne, akkor teljesen reális, hogy nem lesz gól 45 perc alatt. (A már említett 3-0-ás meccsen is góltalan volt a félidő.) Ennek oddsa hétszeres. Ha csak egy gól lesz a félidőben arra is érdemes is játszani, mert az is dupla pénzt hoz.

Ha csak két gól lenne az egész meccsen, 5,5-szeres a nyeremény. Kockázatos ezekre tenni, de a magyar csapat nem volt olyan kirobbanó állapotban, hogy átrohanna San Marinón. A mainzi Szalai Ádámon kívül jó formában lévő csatár nincs, Gera Zoltán alig játszik a Fulhamben, Rudolf Gergely még nála is kevesebbet a Genoában. Koman és Dzsudzsák játékban van, az átlövéseikben lehet is bízni, de könnyen előfordulhat, hogy átlövésre csak a második félidőben, egy fáradó ellenfélnél lesz esély.

Ha valaki nagyon biztosra akar menni, neki ajánlott: nem lesz öt gól, ez a szorzó 1,85-szörös.

San Marino idegenben a legutóbbi sorozatban nem lőtt gólt, a kísérleti magyar védelemnek is le kell hoznia kapott gól nélkül a meccset. Az összes olyan eredmény horribilis pénzt hoz, amelyikben van egy vendéggól.

Rovatok