Index Vakbarát Hírportál

Túlélte balesetét a magyar rali-vb-páros

2010. október 24., vasárnap 22:18

A Katalán Ralin hatalmasat bukott a Turán-Zsiros-kettős, helikopterrel szállították őket kórházba, de agyrázkódással, töréssel, zúzódásokkal megúszták.

Turán Frigyes és Zsiros Gábor Fordja többször felborult, totálkárosra tört a Katalán Ralin. A második nap után még a szenzációs hetedik helyen álltak, a zárónapon viszont kiestek, ráadásul mindketten megsérültek a balesetben.

turán2

"Egy sima jobbkanyarból jöttünk kifelé és egy nehéz jobb három szigorúba (kanyarba) próbáltunk befordulni, amikor leestünk az útról - fogalmazott Zsiros Gábor az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában. - Az autó kábé tíz méterrel az út szintje alatt és negyven méterre tőle állt meg, talpon. Sajnos ki is gyulladt egy kicsit, de végül abból nem lett nagyobb baj. Én hamar ki tudtam kászálódni, de Frici ajtaja teljesen beszorult, úgyhogy egy néző segítségével sikerült valahogy kifeszíteni, hogy ő is kiszállhasson. Eltört a bal kulcscsontja és súlyos agyrázkódást szenvedett, nekem zúzódásaim vannak, és nagyon fáj a bal lábfejem. Nem magunk állapítottuk meg, helikopterrel kórházba szállítottak minket, ahonnan három-négy óra és sok-sok vizsgálat után engedtek el."

turán1

A már sorozatban hétszeres világbajnok francia Sébastien Loeb nyerte vasárnap a Katalán-ralit, a világbajnokság utolsó előtti versenyét.

Katalán-rali (16 gyorsasági, 344,88 km)

1. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroe:n C4) 3:32:59.7 ó
2. Petter Solberg, Chris Patterson (norvég, brit, Citroe:n C4) 35.3 mp hátrány
3. Dani Sordo, Diego Vallejo (spanyol, Citroe:n C4) 41.1 mp h.

Az állás a 12. futam után (még 1 van hátra): 1. Loeb 251 pont (már világbajnok), 2. Sébastien Ogier (francia, Citroe:n C4) 167, 3. Jari-Matti Latvala (finn, Ford Focus) 156

Rovatok