Index Vakbarát Hírportál

Huszti és a Zenit bajnok lehet

2010. november 10., szerda 10:07

Zenit v CSZKA Moszkva, 17.00    H: 1.90   D:  3.40   V:  4.00

A jelenleg vezető Zenit szeret 2-0-ra nyerni otthon, de a harmadik CSZKA egyet előrelépne, mert akkor rögtön BL-főtáblás. A meccsel együtt még három forduló van Oroszországban, a Zenitnek a döntetlen is elég a bajnoki címhez.

Huszti Szabolcs szeptember elején roppant tanulságos levelet írt, részletesen, pontokba szedte, mi a baja a válogatottnál, és miért szünetelteti válogatottságát. (Azóta ezt cáfolták.)

A Zenit játékosa nem vette fel a telefont, amikor Egervári Sándor kapitány kereste, azóta meg is sérült, csapata Európa Liga-meccsén ugyanakkor játszott, és egy tizenegyest értékesített is Splitben.

A Zenit, ha legyőzi a szerdai meccsen a szintén az EL-ben érdekelt, és a Zenithez hasonlóan már továbbjutó CSZKA Moszkvát, akkor bajnok lesz. A 11 pontos előny ugyanis behozhatatlan a hátralévő három fordulóban.

Luciano Spallettit ezért rendelték a csapathoz, kiválóan összerakta a védelmét – tizenhat gólt kapott mindössze -, de még így sem teljesítette idén az egyik alapvető elvárást, mert a szentpéterváriak a BL-ből kihullottak, az Auxerre erős volt nekik.

Jövőre viszont a bajnoki arany automatikusan BL-főtáblát jelent, igaz a második is főtáblás lesz. A harmadik CSZKA hátránya egy pont az előtte lévő Kazannyal szemben, tehát a moszkvaiak is harcolnak majd, egyúttal akár el is napolhatják a bajnokavatást.

Huszti 262 percet játszott a szezonban, mindössze kétszer kezdett. Gólt nem lőtt.

Állítólag egyszer elmagyarázta neki Spalletti, hogyan kellene helyezkednie. Nem kizárt, hogy a következő szezonban sem lesz biztos helye a bal lábas középpályásnak, ezért menedzsere már most intézi, hogyan kerülhetne esetleg Angliába, vagy vissza Németországba, a Hannovernél megkérdőjelezhetetlen helye volt.

Ha a Zenit nem kap gólt – hét hazai meccsén már előfordult -, több mint dupla a nyeremény. Ha a félidőben nincs gól, 2,5-szeres a jutalom. Ha a teljes meccsen nincs három gól, 1,65-ös az odds. A félidei döntetlen utáni a Zenit-győzelem igen jól fizet, 4,5-szeres a szorzó.

Ha a szokásos 2-0-s győzelem születik - négyszer így nyert a szezonban a csapat -, nyolcszoros a pénz.

Rovatok