Index Vakbarát Hírportál

Norvég arany férfi biatlonváltóban

2010.02.27. 03:54 Módosítva: 2010.02.27. 03:54

Sportkarriert méltón lezárni úgy kell, hogy az ember nemzete lobogóját a magasba emelve aranyérmet szerez az olimpián. Keveseknek szokott ez összejönni, mindenesetre Ole Einar Björndalennek most igen.

A vancouveri olimpia utolsó biatlonversenye a férfiak 4x7,5 kilométeres váltója volt, magyar idő szerint péntek este. Ennek az utolsó versenynek pedig annyi volt a tétje - legalábbis az elfogulatlan néző számára -, hogy az eddig gyalázatosan szereplő, korábban viszont öt olimpiai aranyat begyűjtő norvég Björndalennek sikerül-e begyűjteni a hatodikat is.

Björndalen viszont eddig rossz formában volt, és a norvég férfiak egyébként is híresek arról, hogy toronymagas esélyesként is képesek olyan rosszul lőni, hogy dobogóra se kerüljenek a váltóversenyeken. Most viszont Björndalennel az élen nagyon összekapták magukat, és nagyon simán hozták az aranyat.

Az első váltásnál a norvégok még csak a hetedik helyen álltak, onanntól kezdve viszont végig vezettek. Mind a négy emberük remekül lőtt, az elsőt kivéve pedig jól is futottak, így pedig őket szinte lehetetlen megverni. A befutónál Björndalennek volt ideje meglengetni a kölcsönkapott zászlót, így boldogan, és egyben minden idők egyik legsikeresebb sportolójaként vonulhat vissza.

Az ezüst a nagyon jól versenyző osztrák férfiaké lett, akik gyakorlatilag célfotóval verték meg a szinte hibátlanul lövő, viszont lassabban futó orosz váltót. A verseny nagy vesztese a német váltó volt, amelynek két büntetőkört is kellett futnia, és végül csak az ötödik helyre tudott bejönni.



Rovatok